Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

4 namirnice za pomlađivanje kože

Svakim grizom koža je mekša i glađa.

Vrijeme ne možemo zaustaviti, a godine se vide na koži, što nas često baca u očaj. To ne mora značiti da starija koža nije lijepa, nego je vječni podsjetnik na to da je život kratak. Ipak možemo zavarati um i usporiti brzi vlak života te uz pomoć hrane pomlađivati kožu. Evo nekoliko namirnica koje daju elastičnost i štite kožu. Zaštitite kožu iznutra.

1. Jagode


Hrana koja je obilata vitaminom C poput jagoda smiruje kožu, veže kolagen koji je zaslužan za elastičnost te ju štiti. Razni kozmetički proizvodi za pomlađivanje kože bogati su C vitaminom, pa zašto ne pomoći koži i iznutra.

2. Rajčica

Rajčice prekrasnu crvenkastu boju 'duguju' likopenu – snažnom antioksidansu koji kožu čini glatkom. U ljetno vrijeme gdje su salate s rajčicom čest i ugodan osvježavajući obrok, 'nafilajte' se likopenom i osjetite mekanu kožu pod prstima.

3. Tofu

Hrana bazirana na soji je bogata izoflavonima koji su zaslužni za učvršćenje kože te pomažu pri zadržavanju kolagena u tijelu. Konzumirajte i sojino mlijeko, što je zdravlje i ljepota u jednom.

4. Tuna

Tuna je ukusan hranjiv zalogaj bogat Omega 3 masnim kiselinama koje  potiču nastanak kolagena u tijelu. Fini obrok s tunom, sojinim popečcima i rajčicom te jagode za desert i koža će biti sve mlađa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Problem iritirane kože može se pojaviti na svim dijelovima tijela, čak i onim najosjetljivijim. Vrlo često se javlja, ne samo kod odraslih,  nego i...

Trendovi

Kalmar Hair & Skin Boutique, već poznata i omiljena oaza u kojoj kao da vrijeme stane pri samom ulasku, njeguje posebnu holističku filozofiju i...

Beauty report

Zdraviji okoliš znači i zdraviju kožu, što je prepoznao Eucerin preuzimajući odgovornost ne samo za njegu kože, nego i za naš planet.

Darivanje

Novi i ponovno lansirani essence proizvodi u ažuriranju kombiniraju funkcionalnost, kvalitetu, izvedbu kao i aspekte njege kože.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.