4 namirnice za pomlađivanje kože

Vrijeme ne možemo zaustaviti, a godine se vide na koži, što nas često baca u očaj. To ne mora značiti da starija koža nije lijepa, nego je vječni podsjetnik na to da je život kratak. Ipak možemo zavarati um i usporiti brzi vlak života te uz pomoć hrane pomlađivati kožu. Evo nekoliko namirnica koje daju elastičnost i štite kožu. Zaštitite kožu iznutra.

1. Jagode

Hrana koja je obilata vitaminom C poput jagoda smiruje kožu, veže kolagen koji je zaslužan za elastičnost te ju štiti. Razni kozmetički proizvodi za pomlađivanje kože bogati su C vitaminom, pa zašto ne pomoći koži i iznutra.

2. Rajčica

Rajčice prekrasnu crvenkastu boju 'duguju' likopenu – snažnom antioksidansu koji kožu čini glatkom. U ljetno vrijeme gdje su salate s rajčicom čest i ugodan osvježavajući obrok, 'nafilajte' se likopenom i osjetite mekanu kožu pod prstima.

3. Tofu

Hrana bazirana na soji je bogata izoflavonima koji su zaslužni za učvršćenje kože te pomažu pri zadržavanju kolagena u tijelu. Konzumirajte i sojino mlijeko, što je zdravlje i ljepota u jednom.

4. Tuna

Tuna je ukusan hranjiv zalogaj bogat Omega 3 masnim kiselinama koje  potiču nastanak kolagena u tijelu. Fini obrok s tunom, sojinim popečcima i rajčicom te jagode za desert i koža će biti sve mlađa.