5 najboljih prirodnih napitaka za mršavljenje

Umjesto da se nepotrebno izgladnjujete ili pokušavate smršaviti uz neku od sumnjivih dijeta, dovoljno je jedan obrok dnevno zamijeniti zdravim i hranjivim napitkom kojeg ćete sami pripremiti. Tako ćete dobiti dovoljno vitamina, minerala i vlakana, a napitci će i vašu kožu učiniti zdravijom i ljepšom. Priprema nije komplicirana, dakle samo morate odabrati koji vam najbolje odgovaraju:

1. Jogurt i krastavci

Napitak od jogurta odstranit će suvišnu vodu i štetne tvari iz organizma. Lako se probavljuje i jača imunitet, a probiotici u jogurtu pomažu u reguliranju probave i pospješuju metabolizam.

Za zdrav napitak potrebno je izmiksati 125 grama jogurta (s 1,5 posto mliječne masti), jedan naribani krastavac i dvije žlice metvice.

2. Savršenstvo jagode

Jagode su bogate mineralima i vitaminima A, B, C i E. Osim toga, uglavnom se sastoje od vode, a bogate su i vlaknima – ta kombinacija stvorit će osjećaj sitosti.

Izmiksajte 200 grama jagoda s 200 mililitara mlaćenice. Po želji zasladite medom.

3. Zeleni čaj i dinja

Tvari koje se nalaze u dinji odstranit će vašu želju za slatkim, a zeleni čaj će rastaviti masti unutar masnih stanica tako da se lako mogu izbaciti iz organizma. Dobrobiti zelenog čaja su brojne, a između ostalog snižava razinu kolesterola u krvi te sprječava apsorpciju ugljikohidrata i masti iz prehrane čime se snižava unos kalorija.

Za ovaj napitak treba vam 200 ml svježe skuhanog zelenog čaja s pet listića svježe metvice i zaslađenog medom. Kad se ohladi, u njega samo dodajte pet komadića dinje.

4. Mliječni koktel od breskve

Breskve sadrže gotovo 90 posto vode, ali imaju puno vitamina i minerala kao što su kalcij, željezo ili kalij. Osim toga, stimulirat će vaš metabolizam, očistiti organizam, a mlijeko u koktelu će vas zasititi.

Jednu breskvu, sok iz jedne naranče i 200 ml bezmasnog mlijeka izmiksajte. Možete zasladiti medom.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
5 najboljih prirodnih napitaka za mršavljenje