5 najisplativijih filmova ove godine

Formula uspjeha u filmskoj industriji bili su – animirani filmovi. Čak četiri od deset najuspješnijih filmova ove godine po zaradi na kino blagajnama bili su animirani. Očito je recesijska godina malo promjenila želje potrošaća i pogodovala zanimljivim i veselim temama za filmske priče. Donosimo pregled holivudske zarade:

1. Toy Story 3

Ne samo da je Toy Story 3 najuspješniji film u 2010. godini, nego je to također bio jedan od najbolje ocijenjenih filmova godine. Zarada: 1,06 milijardi $.

2. Alice in Wonderland

Disneyev drugi studijski filma sa zaradom od preko 1 milijarde $ u jednoj godini. Alice je zaradio 67% svojih prihoda izvan SAD-a. Zarada: 1,02 milijardi $.

3. Harry Potter and Deathly Hallows

Sedmi Harry Potter film je na putu da bude jedan od serijala filmova s najvećom zaradom. U samo šest tjedana, već je uprihodio 831 milijuna dolara.4. Inception

Film redatelja Christophera Nolana je bio toliko kompliciran da ga publika možda nije najbolje shvatila. Jedini je to film na ovom popisu koji nije animirani, nastavak ili remake. Zarada: 825 milijuna $.

5. Shrek Forever After

Shrek nije baš toliko oduševio svoje vlasnike zaradom od nastavka Forever After. Budući da je to bio prvi Shrek film u 3-D verziji, očekivalo se da će zaraditi više, ali na globalnoj razini to je tek treći najuspješniji Shrek film. Zarada: 737 milijuna $.

Profitiraj.hr