Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

5 najvećih neprijatelja ljepote

Što uzrokuje nečisti ten i loš izgled?

Priznajte kako se ponekad ne brinete o svojoj ljepoti na najbolji mogući način i sami ste krivi za neugledan izgled koji je posljedice nebrige. Predstavljamo vam nekoliko najčešćih grijeha koje činimo kada je ljepota u pitanju.

1. Stiskanje prištića

Koliko puta ste čuli upozorenje da ne stiskati prištiće, jer će vam ih na taj način izaći još više? Zanimljivost je da to i nije u potpunosti krivo. Naime, infekcija se stiskanjem prištića dalje širi i moguće je da vam u tom području izađe još nekoliko njih. Prištić će lakše nestati, ako ga ne dirate. Ipak, ako se slučajno dogodi da ga morate "riješiti", nikako to nemojte činiti rukama, već fa stisnite s vatom ili papirom, a kasnije lice očistite losionom.2. Solarij

Iako je solarij jedan od opasnijih tretmana, ljudi ga i dalje redovito posjećuju. Osim što preveliko korištenje solarija ne izgleda baš lijepo, stalno upozorenje kako nije baš zdravo trebalo bi utjecati to da ipak zavolite svoju prirodni ten. Učestalim sunčanjem u solariju vaša koža se isušuje, a tako dehidrirana zapravo postaje "opasan vulkan" koji svako malo prijeti erupcijom.

3. Spavanje sa šminkom

Bili ste preumorni i samo ste se bacili na krevet. Iako vam se u tom trenutku to činilo kao nevažni ili pak nevini mali grijeh, posljedice će se vidjeti kasnije. Naime, noć je vrijeme kada se koža oporavlja i iz tog razloga je bitno da ste skinuli šminku. Posljedice spavanja s make up-om su začepljene pore i akne. Zato, makar uzmite maramice za brisanje šminke i u krevetu pređite nekoliko puta po licu prije nego zaspite.

4. Piling

Suzdržite se od pretjeranog pilingiranja, jer tako ljuštite gornji sloj kože, a na milost i nemilost vremenskim uvjetima i preparatima ostavljate mladu kožu. Na taj način mlada koža vrlo brzo postaje stara. Zato zimi pilingirajte samo jednom na tjedan, a ljeti možete i do tri puta.5. Krivi proizvodi

Ako vašoj prijateljici odgovara određeni kozmetički proizvod, to ne znači da će i vama napraviti čudo – upravo suprotno, možda je za vas taj preparat apsolutno loš. Također, što je proizvod skuplji ne mora značiti da je bolji. Zato uzmite nekoliko testera prije nego što kupite proizvod, ili pokušajte s kozmetikom iz kućne radinosti i saznajte što vaša koža voli. Bitno je znati i da određeni proizvodi odgovaraju vašoj koži ovisno o godišnjim dobima i vašem trenutnim emotivnim i fizičkim stanjima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Za razliku od ostatka tijela, koža dekoltea je tanja i osjetljivija, pa samim time zahtjeva više pažnje.

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Savjeti stručnjaka

Nesanica zaista može izluditi – čini nas umornima i nervoznima, opstruira u izvršavanju svakodnevnih životnih zadataka, smanjuje produktivnost i iscrpljuje.

Seks

Ovaj nimalo zabavan poremećaj sna znan kao seksomnija ili seks tijekom spavanja poseban je tip parasomnije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.