Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

5 navika zdravih obitelji

U vaš krug povjerenja unesite pozitivne navike i rituale.

Način života utječe i na zdravlje. Ako gajite stil života koji propagira navike dobre za organizam, to će se primijetiti na vašem duhu i tijelu. Nekoliko je načina uz pomoću kojih i vi i vaša obitelj možete prakticirati zdrav način življenja.

1. Doručak i ručak

Preskakanje obroka loše je za metabolizam. Doručak je najvažniji obrok koji vas pokreće, zato se preporuča da ujutro jedete žitarice bogate vlaknima. Za ručak odaberite obrok primjerice s proteinima i povrćem, ovakva prehrana dat će vam snage za cijeli dan.2. Zajedničko vježbanje

Priuštite si zajedničko vježbanje od 20 minuta i međusobno se potičite. Primjerice možete optrčati jedan krug oko kvarta, nakon toga ćete se sigurno bolje osjećati.

3. Večera i ritual

Uvedite ritual zajedničkog druženja uz večeru. Tada su većinom svi ukućani u domu te kada sad svi sjednu za stol osim hrane mogu uživati u ugodnom razgovoru te prepričavati dnevne dogodovštine.

4. Priča za laku noć


Uvedite jedni druge u lijepe snove i čvrst san. Čitajte djeci priče za laku noć, ili ponekad čak dajte klincima da vama pročitaju priču. Njima će to biti zabavno, barem na početku, a nakon štiva ćete i vi i oni lagano utonuti u san.4. Ponašanje i primjeri

Vaša djeca će u većini slučajeva oponašati vas. Ako se vi nezdravo hranite, lijeni ste te ne idete u krevet na vrijeme – teško ćete djetetu objasniti kako bi se ono ipak trebalo tako ponašati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kombinacija češnjaka, đumbira i meda već se odavno koristi u narodnoj medicini kao prirodna pomoć kod infekcija respiratornog sustava.

Zdravstveni karton

Intersticijski cistitis je kronična bolest koja traje duže od šest tjedana

Budi fit

Malim promjenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete steći dobre navike.

Savjeti stručnjaka

Ne možemo očekivati da će majčino mentalno zdravlje biti dobro ako joj osnovne ljudske potrebe nisu ispunjene.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.