Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

7 savjeta uspješne meditacije

Saznajte kako smiriti um radi postizanja duhovnog mira.

Kroz meditaciju možemo doživjeti veću koncentraciju i mir. Vrijeme meditacije nije toliko bitno koliko koncentracija prilikom meditacije. Ako možemo meditirati u tišini 5 minuta možemo i doživjeti uzvišenost, duhovni mir i prirodnu sreću.

1. Smirite um

Cilj meditacije je prijeći granice uma, a to se ne može postići misleći. Kad je naš um miran ulazimo u novu svijest, neograničenu intelektualnim umom. Sa smirenim umom doživjet ćemo mir.

2. Koncentracija

Što god da radimo bit ćemo uspješni samo ako se u cijelosti koncentriramo na to. Kad želimo meditirati onda je potrebno isključiti sve ostalo osim pažnje na meditaciju.

3. Mjesto meditacije

Vrlo je važno svakoga dana naći mirno mjesto. Možete koristiti kut sobe gdje možete staviti sliku sveca, učitelja koji Vas inspirira ili cvijeće i svijeće. Meditacijom svakog dana na istom mjestu stvarate meditativnu-pozitivnu atmosferu u tom području.

4. Želja – težnja

Ako smo gladni onda jedemo. Isto je s meditacijom, ako nismo zadovoljni kako se osjećamo, što imamo i želimo otkriti prirodnu sreću onda smo motivirani za meditaciju svakog dana.

5. Upornost i strpljenje

U početku ne možemo očekivati rezultate preko noći. Svako meditiranje pridonosi pa makar i ne imali zavidno iskustvo. Ako vježbamo iskreno napredovanje je zagarantirano.

6. Koristite kvalitete nadahnuća iz srca

Srce je mjesto gdje se nalazi duša. Ako se fokusiramo mislima na srce, automatski naše misli imaju manje energije. Koncentracijom na srce doživljavamo prostranstvo meditacije.

7. Njegujte sreću

Vrlo je važno da shvatimo cilj meditacije, a to je uzdignuti svijest i imati pozitivniji pogled na život i sebe. Ako meditiramo na pravilan način tako će i biti.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Primjerice, želite li izgubiti kilograme, žutu boju morate izbjegavati jer otvara apetit dok vam srebrna može spasiti život.

Duh i tijelo

Nevjerojatna je činjenica da prosječna osoba tijekom samo jednog dana ima oko 70 tisuća misli.

Duh i tijelo

To je odluka i neće doći s više novca, partnerom, boljom ekonomijom ili bilo čim što mislimo da nije ostvareno.

Duh i tijelo

Zamišljajte najbolji mogući ishod, mislite pozitivno, vizualiziraj nešto lijepo i čekaj da se manifestira...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.