Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

7 savjeta uspješne meditacije

Saznajte kako smiriti um radi postizanja duhovnog mira.

Kroz meditaciju možemo doživjeti veću koncentraciju i mir. Vrijeme meditacije nije toliko bitno koliko koncentracija prilikom meditacije. Ako možemo meditirati u tišini 5 minuta možemo i doživjeti uzvišenost, duhovni mir i prirodnu sreću.

1. Smirite um

Cilj meditacije je prijeći granice uma, a to se ne može postići misleći. Kad je naš um miran ulazimo u novu svijest, neograničenu intelektualnim umom. Sa smirenim umom doživjet ćemo mir.

2. Koncentracija

Što god da radimo bit ćemo uspješni samo ako se u cijelosti koncentriramo na to. Kad želimo meditirati onda je potrebno isključiti sve ostalo osim pažnje na meditaciju.

3. Mjesto meditacije

Vrlo je važno svakoga dana naći mirno mjesto. Možete koristiti kut sobe gdje možete staviti sliku sveca, učitelja koji Vas inspirira ili cvijeće i svijeće. Meditacijom svakog dana na istom mjestu stvarate meditativnu-pozitivnu atmosferu u tom području.

4. Želja – težnja

Ako smo gladni onda jedemo. Isto je s meditacijom, ako nismo zadovoljni kako se osjećamo, što imamo i želimo otkriti prirodnu sreću onda smo motivirani za meditaciju svakog dana.

5. Upornost i strpljenje

U početku ne možemo očekivati rezultate preko noći. Svako meditiranje pridonosi pa makar i ne imali zavidno iskustvo. Ako vježbamo iskreno napredovanje je zagarantirano.

6. Koristite kvalitete nadahnuća iz srca

Srce je mjesto gdje se nalazi duša. Ako se fokusiramo mislima na srce, automatski naše misli imaju manje energije. Koncentracijom na srce doživljavamo prostranstvo meditacije.

7. Njegujte sreću

Vrlo je važno da shvatimo cilj meditacije, a to je uzdignuti svijest i imati pozitivniji pogled na život i sebe. Ako meditiramo na pravilan način tako će i biti.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Pogledajte što svjetski dizajneri preporučuju kao osnovne elemente udobne i moderne spavaće sobe koja će vam osigurati miran i okrepljujući san.

She Book Club

U globalno uspješnom priručniku Postavite granice, pronađite mir Nedra Glover Tawwab, priznata terapeutkinja i Instagram influencerica, pruža odgovore na ova vječito aktualna pitanja koristeći najrecentnije metode...

Moj dom

U domu se trebamo osjećati sigurno, ugodno, toplo i veselo. Što ako se ne osjećamo tako?

Duh i tijelo

Znanstvenici kažu da sjedenje u tišini blagotvorno djeluje na ljude i popravlja štetu koju čini prevelika količina zvukova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.