Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

8 stvari koje uspješne žene rade svakog ponedjeljka

U nastavku vam donosimo listu navika za ponedjeljak ujutro koje su kreirale uspješne dame.

Sama pomisao da moramo ustati iz toplog kreveta i suočiti se s potpuno novim tjednom gunđajući kako nam treba kava i kako smo preumorni da bismo funkcionirali, scenarij  je s kojim se često susrećemo, i vi i mi.

Također, svi smo svjesni da je teško definirati što je to kome uspjeh, ali sam uspjeh, u bilo kojoj definiciji, nije puka sreća, već naporni rad na postizanju određenog cilja. Zbog toga rutine od ponedjeljka ključne su za raspoloženje ostatka dana, ali i tjedna.

U nastavku vam donosimo listu navika za ponedjeljak ujutro koje su kreirale uspješne dame.

Buđenje

Probude se rano kako bi bile sigurne da imaju dovoljno vremena da izvrše sve svoje zadatke. Rano buđenje također osigurava da ne zakasne ni na jedan zakazan događaj i imaju dovoljno vremena da se pobrinu za svoje lične poslove prije nego što uđu u poslovnu rutinu.

Vježbanje

Pri tome ne mislimo da odmah ujutro trebate ići u teretanu. Kratka šetnja također će pomoći da aktivirate tijelo u ponedjeljak ujutro. Također, poznato je da vježba ne samo da pozitivno utječe fizički na tijelo, već i da održava um oštrim. Vježbanje će vas pokrenuti i pomoći vam da budete u odličnom raspoloženju. Postoji razlog zašto se Anna Wintour rano budi da bi vježbala. Joanna Coles, glavna urednica Cosmopolitan US-a, šeta svoje pse u ponedjeljak ujutro kako bi dobila prijeko potreban poticaj endorfina.

Dolaze rano

Posljednje što vam treba u ponedjeljak je gužva u saobraćaju ili kašnjenje na posao, a osjećaj negativnosti može vas preplaviti puno gore nakon vikenda, zbog čega uspješne dame pokušavaju doći na posao samo malo ranije i sve već pripremiti.

Prvo provjere email

Kada ste već stigli na radno mjesto, prvo provjerite prioritete, odnosno da li imate neki email na koji biste trebali dati hitan odgovor. Uvijek možete odgoditi ostale emailove i vratiti im se popodne.

Rade na svom raspoloženju

Ostati pozitivni ključ je preživljavanja ponedjeljka jer iako ste vi možda još uvijek u režimu opuštajućeg vikenda, pozdravljanjem kolega uz osmijeh podići ćete raspoloženje svima u svom timu i učiniti da se osjećate bolje kada napustite krevet u ranim jutarnjim satima.

Fokus

Uspješne dame u uredu znaju što moraju učiniti od trenutka kad uđu, ne moraju nikoga pitati na kojim zadacima da počnu raditi ili čekati dozvolu da to urade, već su pripremile svoju listu. One ostaju koncentrirane na ono što treba raditi i mogu reći ne onim stvarima koje će ih skrenuti s kolosijeka.

Produženi vikend

Zvuči kontradiktorno, ali ako se imate čemu radovati nakon posla, možda ćete ponedjeljak doživljavati pozitivnije. Planirajte ranu večeru i druženje s prijateljima, učinite nešto drugačije što vam pomaže podići raspoloženje i spriječiti vas da padnete pod utjecaj radne sedmice.

Ispunjen tjedan

Uspješne dame također znaju koliko je važno sjetiti se da nakon ponedjeljka slijedi utorak i ne zaboravljaju da je pred njima čitav tjedan, pa ga dobro planiraju i imaju dovoljno vremena za sve.

 

Izvor bonjour.ba

Više

She Book Club

Ovaj priručnik za uspjeh nije samo za poslovne ljude, već za sve one koji se osjećaju tjeskobno i preopterećeni obvezama.

Savjeti stručnjaka

Kad ste pod stresom, mozak šalje tijelu signale pripreme za borbu pa se napinje svaki mišić u tijelu, a puls se ubrzava.

Duh i tijelo

Kod vježbanja je važno pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati, a ne da vam one budu teret.

Top menadžerica

Sve bolje šanse za ostvariti fantastičnu karijeru imaju i žene, koje sve češće viđamo na ključnim upravljačkim pozicijama, kao i u poduzetničkim vodama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.