Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Samo za prave gurmane

Kušati nova jela i okuse mi predstavlja pravu zabavu.

Ljubav prema hrani sam otkrila na prvoj godini fakulteta. Ustvari negdje u toku te prve godine i hranjenja u menzama i brzom hranom uhvatila me teška želučana nostalgija za maminom kuhinjom.

Kada bih namirisala nešto što me podsjećalo na domaću kuhinju pala bih u trans i u glavi zamišljala razno razne okuse kako se tope u ustima… Zvuči skoro poetski, i bilo je. Onda sam sjela na telefon, redom: mama, baba, teta… i recepti! Tako je počelo moje gurmansko iskustvo.

Iako je pranje suđa nešto što najviše mrzim tako je kuhanje postalo ono što obožavam.. A kušati nova jela i okuse mi predstavlja pravu zabavu. Najviše volim kuhati za društvo i tad si zbilja dam truda da ih zainteresiram za hranu, a uvijek je stvar u detaljima.

Baš sam nedavno tako radila večeru za svoje prijateljice i hrana nas je uvela u vrlo zanimljiv razgovor o ukusima i okusima. Dobar dio njih je putovao po svijetu pa je bilo zanimljivo slušati o tome što su vidjele i okusile. Iz njihovih priča zainteresirala su me određena mjesta i festivali hrane i pića koja bih jednom rado posjetila. Jedno od njih je svakako festival sira koji se održava u Cardiffu u Walesu a posjetitelji mogu isprobati preko 450 vrsta sira. Zatim festival kave u Puerto Ricu gdje sve ulice mirišu po kavi za vrijeme održavanja festivala. Tacosi u El Pastorcitou u Mexico Cityu. Jug Francuske, Kina, Tajland, Španjolska samo su dio popisa koji smo odredile obići jednog dana u svojoj gurmanskoj avanturi…

Nadam se da ću jednog dana imati priliku vidjeti i okusiti ta egzotična mjesta, do tada putujemo kroz moju kuhinju…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.