Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Sutra svečano otvaranje Dječjeg sajma

Sa 120 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, sajam dobiva potvrdu međunarodnog događaja.

U petak 1. listopada u Areni Zagreb u 14 sati održat će se svečano otvaranje 5. dječjeg sajma.  Sajam će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Otvorenju će nazočiti i ovogodišnja ambasadorica sajma, majka petero djece, gospođa Leonarda Boban.

Sajam se održava uz počasno pokroviteljstvo Gradskog poglavarstva grada Zagreba. Na otvorenju će nastupiti Plesni klub Lana, Zagrebačke mažoretkinje i dječji zbor Arija. Na više od 5500 četvornih metara izložbenog prostora predstavit će se više od 120 izlagača iz Hrvatske i inozemstva (BiH, Makedonija, Njemačka, Italija, Engleska, Slovenija…), čime 5. dječji sajam dobiva potvrdu međunarodnog događaja.

Posjetitelje očekuju najnoviji proizvodi i usluge uz posebne sajamske popuste, 30 sati kulturno-zabavnog programa na glavnoj pozornici te isto toliko na sportskom poligonu uz razna natjecanja. Najmlađe će zabavljati najdraže dječje maskote, klaunovi, žongleri i mađioničari, kazališne predstave, edukativne radionice, škola skijanja na suhom, mačevanje, ragbi, nogomet, karate, nastupi plesnih i glumačkih skupina.

Dodijelit će se nagrade pobjednicima "Mini fotonatječaja" i otkriti tko su ovogodišnja "Lica sajma" te još mnogo drugih zanimljivosti očekuje sve mališane i njihove roditelje. Već tradicionalna humanitarna akcija Dječjeg sajma ove godine ide u prilog dječici u domu Sv. Terezije od malog Isusa u kojem borave djeca od 8 mjeseci do 9 godina. U sklopu tradicionalnog modnog dana koji će biti u subotu 2. listopada u 17 sati održat će se i akcija udruge Moderna Hrvatska pod nazivom Roditelj na prvom mjestu. Uz male manekene iz agencije Fashion Team Kids, reviju će nositi i poznati roditelji koji će nositi majice udruge sa sloganima koji promiču roditeljstvo i obiteljske vrijednosti.

Mališani će sa studentima medicine liječiti svoje plišane ljubimce, a svatko tko to učini dobit će Diplomu za hrabrost. Pliva taj projekt provodi u suradnji sa studentskim udrugama SSHLZ i EMSA, a cilj je pripremanje najmlađih za susret s liječnicima i suzbijanje straha od odlaska liječniku. Djeca će moći vidjeti kako je biti policajac, razgledati kola hitne pomoći i biti pravi mali vatrogasci na jedan dan. Crveni križ u suradnji s Dječjim sajmom organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi. Molimo sve da se pridruže toj humanoj akciji i pomognu pri spašavanju života i opskrbi bolnica krvnim dozama.

Radno vrijeme sajma: petak od 14 do 19 sati, subota i nedjelja od 10 do 19 sati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i...

Zanimljivosti

“Sat za nas” potiče i poziva roditelje da svakodnevno izdvoje vrijeme za svoje dijete, uz naglasak na druženje bez upaljenih televizora, računala i mobitela.

Obitelj

Ne postoji nitko tko nam bolje, od žena koje su rodile i u 20-ima i u 40-ima, može odgovoriti na pitanje kada je bolje...

Darivanje

U suradnji s Krav Maga Hrvatska dijelimo ulaznicu koja vrijedi za dvije osobe za Trigger radionicu 25. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 6/1. kat.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.