Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Režim spavanja za lijepu kosu

Zdrava kosa traži brigu.

Vaša kosa uživa potpunu pozornost tijekom dana – šamponirate je, stavljate regeneratore i hranjive maske. Međutim, kako bi ona bila svilena, nježna, zdrava i lijepa dnevna briga nije dovoljna. Važno je, dakle, o kosi brinuti i tijekom noći. Evo nekoliko savjeta koje biste mogli primijeniti prije nego odete u krevet.

Ne – spavati s proizvodima za kosu u njoj. Da – prati kosu

Isto kao i s licem, prije spavanja morate skinuti svu šminku. Tako ni u kosi ne smije biti gela, voska, pjene ni laka. Važno je da vam tijekom noći kosa i tjeme budu čisti kako bi mogli disati. U slučaju da ste nešto imali u kosi, operite je blagim šamponom prije spavanja.

Ne – spavati sa zapetljanom, nepočešljanom kosom. Da – češljati kosu prije kreveta

Zapetljana, zamršena kosa jedan je od glavnih razloga za njeno pucanje. Kosa u čvorovima je konstantno pod stresom pa lakše ispada. Počešljajte se prije odlaska u krevet. Velik dio stručnjaka sugerira da biste trebali spavati s puštenom kosom jer se ona tako lakše oporavlja. Ako vam je nezgodno spavati na taj način, vežite kosu u rep, ali sasvim lagano. nemojte ju vezati u punđe ili pletenice.

Ne – pustiti kosu da bude suha. Da – vlažiti, vlažiti i vlažiti

Važno je da kosu nahranite prije spavanja. Oni sa suhom i slabom kosom to moraju činiti redovito i često. Postoje brojne vrste sredstava koje možete nanijeti na kosu i ostaviti ih preko noći. Važnije je da tretirate vrhove i same vlasi prije nego tjeme i korijenje – tako ćete izbjeći ispucale vrhove i masnu kožu.

Ne – kosu izlagati grubim tkaninama. Da – spavati na svilenim jastučnicama

Ako vam je kosa iznimno osjetljiva, nabavite mekane jastuke sa jastučnicama od blagih i nježnih materijala poput svile ili pamuka. Dok spavate vaša kosa se trlja od tkaninu što može dovesti do njena pucanja.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Darivanje

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.