Bez čokolade blagdansko vrijeme ne može proći. Evo još jednog prigodnog recepta koji će uveseliti ukućane za Uskrs.
Potrebno: za biskvit
za kremu i punjenje:
za dekoraciju:
1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Naribajte čokoladu. Maslac otopite, dodajte mu 50 g čokolade i otopite je na laganoj vatri. U zdjeli izmiksajte mlijeko s jajem, kiselim vrhnjem i šećerom, a u drugoj pomiješajte suhe sastojke, brašno, škrob, prašak za pecivo kakao i prstohvat soli.
2. Smjesu mlijeka i vrhnja dodajte u brašno zajedno s otopljenom i naribanom čokoladom, pa sve dobro izmiješajte. biskvitnom smjesom napunite papirnate košarice postavljene u udubine lima za muffine i pecite ih u pećnici 20-tak minuta. Kad su gotovi izvadite ih iz lima da se ohlade.
3. Mahunu vanilije uzdužno prerežite i zakuhajte u loncu sa slatkim vrhnjem. U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom, ulijte dio kipućeg vrhnja izmiješajte, pa sve vratite u lonac. Miješajte kremu na sasvim laganoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne zakuha! Vanilin kremu procijedite i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
4. Nasjeckanu čokoladu za kremu otopite na pari. Maslac stucite 10 – tak minuta dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu. U nju umiješajte dio po dio vanilin kreme, a zatim i malo prohlađenu čokoladu. Ostavite kremu u hladnjaku.
5. Hladnim muffinima odrežite poklopčić, malo ih s vrha izdubite žličicom te ih uz pomoć pekarske vrećice dekorativno napunite ohlađenom kremom. Ukrasite ih gotovim čokoladnim jajima i srebrnim perlicama.
Just Good Food
Potrebno: za biskvit
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 200 ml mlijeka
- 1 jaje
- 100 g milerama
- 50 g šećera
- 250 g brašna
- 2 žličice jestivog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice kakaa za kolače
- malo soli
za kremu i punjenje:
- 1 mahuna vanilije
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 žumanca
- 80 g šećera
- 120 g čokolade za kuhanje
- 200 g omekšalog maslaca
za dekoraciju:
- 12 gotovih čokoladnih bombona
- po želji dekorativne perlice
1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Naribajte čokoladu. Maslac otopite, dodajte mu 50 g čokolade i otopite je na laganoj vatri. U zdjeli izmiksajte mlijeko s jajem, kiselim vrhnjem i šećerom, a u drugoj pomiješajte suhe sastojke, brašno, škrob, prašak za pecivo kakao i prstohvat soli.
2. Smjesu mlijeka i vrhnja dodajte u brašno zajedno s otopljenom i naribanom čokoladom, pa sve dobro izmiješajte. biskvitnom smjesom napunite papirnate košarice postavljene u udubine lima za muffine i pecite ih u pećnici 20-tak minuta. Kad su gotovi izvadite ih iz lima da se ohlade.
3. Mahunu vanilije uzdužno prerežite i zakuhajte u loncu sa slatkim vrhnjem. U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom, ulijte dio kipućeg vrhnja izmiješajte, pa sve vratite u lonac. Miješajte kremu na sasvim laganoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne zakuha! Vanilin kremu procijedite i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
4. Nasjeckanu čokoladu za kremu otopite na pari. Maslac stucite 10 – tak minuta dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu. U nju umiješajte dio po dio vanilin kreme, a zatim i malo prohlađenu čokoladu. Ostavite kremu u hladnjaku.
5. Hladnim muffinima odrežite poklopčić, malo ih s vrha izdubite žličicom te ih uz pomoć pekarske vrećice dekorativno napunite ohlađenom kremom. Ukrasite ih gotovim čokoladnim jajima i srebrnim perlicama.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login