Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Uskršnje čokoladne mini torte

Razveselite ukućane cupcakesima – punjenim neodoljivim desertom.

Bez čokolade blagdansko vrijeme ne može proći. Evo još jednog prigodnog recepta koji će uveseliti ukućane za Uskrs. 

Potrebno: za biskvit
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 g milerama
  • 50 g šećera
  • 250 g brašna
  • 2 žličice jestivog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice kakaa za kolače
  • malo soli


za kremu i punjenje:

  • 1 mahuna vanilije
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 žumanca
  • 80 g šećera
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 200 g omekšalog maslaca

za dekoraciju:
  • 12 gotovih čokoladnih bombona
  • po želji dekorativne perlice
Postupak:

1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Naribajte čokoladu. Maslac otopite, dodajte mu 50 g čokolade i otopite je na laganoj vatri. U zdjeli izmiksajte mlijeko s jajem, kiselim vrhnjem i šećerom, a u drugoj pomiješajte suhe sastojke, brašno, škrob, prašak za pecivo kakao i prstohvat soli.

2.  Smjesu mlijeka i vrhnja dodajte u brašno zajedno s otopljenom i naribanom čokoladom, pa sve dobro izmiješajte. biskvitnom smjesom napunite papirnate košarice postavljene u udubine lima za muffine i pecite ih u pećnici 20-tak minuta. Kad su gotovi izvadite ih iz lima da se ohlade.



3.
Mahunu vanilije uzdužno prerežite i zakuhajte u loncu sa slatkim vrhnjem. U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom, ulijte dio kipućeg vrhnja izmiješajte, pa sve vratite u lonac. Miješajte kremu na sasvim laganoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne zakuha! Vanilin kremu procijedite i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

4. Nasjeckanu čokoladu za kremu otopite na pari. Maslac stucite 10 – tak minuta dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu. U nju umiješajte dio po dio vanilin kreme, a zatim i malo prohlađenu čokoladu. Ostavite kremu u hladnjaku.

5. Hladnim muffinima odrežite poklopčić, malo ih s vrha izdubite žličicom te ih uz pomoć pekarske vrećice dekorativno napunite ohlađenom kremom. Ukrasite ih gotovim čokoladnim jajima i srebrnim perlicama.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.