Ovo je jedna lagana, zdrava, svježa proljetno – uskršnja salata odlična za uskršnji doručak, ali i uz svako drugo mesno jelo. Crveni radić, rukola, mlada mrkvica i zelena salata donijet će osjećaj proljetne svježine, a jaja, pršut i rotkvica ugođaj Uskrsa.
Potrebno:
Postupak :
Just Good Food
Potrebno:
- 1 vezica rukole
- 1 manja glavica crvenog radića
- 2 mlade mrkvice
- nekoliko listova mlade zelene salate po izboru
- 1 kugla mozzarelle
- 3 tvrdo kuhana jaja
- nekoliko tankih listova talijanskog ili dalmatinskog pršuta
- rotkvice
- 2 žlice soka limuna
- maslinovo ulje
- sol, papar
- ljuta mljevena paprika
Postupak :
- Tvrdo skuhajte tri jaja. Listove salate, radića i rukolu operite, ocijedite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Mlade mrkvice ogulite i nasjeckate na male štapiće. Mozzarrellu narežite na manje komade te ju s četvrtinama i polovicama rotkvica raspodijelite po salati. Jaja oljuštite i raščetvorite ili samo na pola prerežite. Sve lagano izmješajte.
- Pomiješajte sok od limuna s maslinovim uljem, dodajte papra i mljevenu papriku, pa dobivenim dresingom prelijte salatu. Na kraju ukrasite pršutom.
Just Good Food
In this article:jaja, just good food, nada duhović, radić, rukola, šarena uskršnja salata
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login