Šarena uskršnja salata

Ovo je jedna lagana, zdrava, svježa proljetno – uskršnja salata odlična za uskršnji doručak, ali i uz svako drugo mesno jelo. Crveni radić, rukola, mlada mrkvica i zelena salata donijet će osjećaj proljetne svježine, a jaja, pršut i rotkvica ugođaj Uskrsa. 

Potrebno:

  • 1 vezica rukole
  • 1 manja glavica crvenog radića
  • 2 mlade mrkvice
  • nekoliko listova mlade zelene salate po izboru
  • 1 kugla mozzarelle
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • nekoliko tankih listova talijanskog ili dalmatinskog pršuta
  • rotkvice
  • 2 žlice soka limuna
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • ljuta mljevena paprika

Postupak :

  1. Tvrdo skuhajte tri jaja. Listove salate, radića i rukolu operite, ocijedite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Mlade mrkvice ogulite i nasjeckate na male štapiće. Mozzarrellu narežite na manje komade te ju s četvrtinama i polovicama rotkvica raspodijelite po salati. Jaja oljuštite i raščetvorite ili samo na pola prerežite. Sve lagano izmješajte.
  2. Pomiješajte sok od limuna s maslinovim uljem, dodajte papra i mljevenu papriku, pa dobivenim dresingom prelijte salatu. Na kraju ukrasite pršutom.

Just Good Food