Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Šarena uskršnja salata

Ukusna rapsodija boja i okusa jednostavna za pripremu.

Ovo je jedna lagana, zdrava, svježa proljetno – uskršnja salata odlična za uskršnji doručak, ali i uz svako drugo mesno jelo. Crveni radić, rukola, mlada mrkvica i zelena salata donijet će osjećaj proljetne svježine, a jaja, pršut i rotkvica ugođaj Uskrsa. 



Potrebno:

  • 1 vezica rukole
  • 1 manja glavica crvenog radića
  • 2 mlade mrkvice
  • nekoliko listova mlade zelene salate po izboru
  • 1 kugla mozzarelle
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • nekoliko tankih listova talijanskog ili dalmatinskog pršuta
  • rotkvice
  • 2 žlice soka limuna
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • ljuta mljevena paprika


Postupak :
  1. Tvrdo skuhajte tri jaja. Listove salate, radića i rukolu operite, ocijedite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Mlade mrkvice ogulite i nasjeckate na male štapiće. Mozzarrellu narežite na manje komade te ju s četvrtinama i polovicama rotkvica raspodijelite po salati. Jaja oljuštite i raščetvorite ili samo na pola prerežite. Sve lagano izmješajte.
  2. Pomiješajte sok od limuna s maslinovim uljem, dodajte papra i mljevenu papriku, pa dobivenim dresingom prelijte salatu. Na kraju ukrasite pršutom.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Zanimljivosti

Inače, prilikom bojenja jaja svaka boja ima neko značenje, pa tako crvena može simbolizirati Kristovu muku, bijela čistoću, plava istinu, zelena plodnost...

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.