Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Zaštitite kožu iznutra

Pripremite se za izlaganje suncu

Lijepa koža prvi je vanjski znak ljepote, ali i pokazatelj zdravlja organizma. Pravilnom prehranom koju odlikuje bogatstvo nutrijenata, posebice vitamina, minerala, biljnih kemikalija i pravilan odabir masnoća, možete učiniti mnogo za svoj vanjski izgled.

Tvrtka Almagea® predstavila je svoj novi, inovativni dodatak prehrani, Almagea® SUNLOVE SKIN+. Radi se o prirodnom pripravku koji zbog sinergijskog učinka aktivnih tvari, ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme, vitamina E, selena, astaksantina i koenzima Q10, priprema kožu za izlaganje suncu i štite je od pretjerane produkcije slobodnih radikala. Almagea® SUNLOVE SKIN+ revolucionarni je proizvod koji zahvaljujući Licaps® kapsulama donosi aktivne sastojke u tekućem obliku što omogućava njihovu učinkovitiju apsorpciju u organizam.



Bogata formulacija sadrži prirodnu mješavinu triju ulja: ulje sjemenki boreča i argana te ulje ploda uljane palme, karakterističnih po sadržaju nezasićenih masnih kiselina te prirodno bogatih vitaminom E. Masne kiseline imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. One, također, vlaže kožu i ublažavaju nadražaje na koži. Nedostatak masnih kiselina se manifestira suhom kožom sklonom iritacijama.

Povrh prirodnih ulja, Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži i dodatne količine vitamina E i selena. Osnovno svojstvo ovih esencijalnih mikronutrijenata je da pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa odnosno stanja pretjerane produkcije štetnih slobodnih radikala kakvo je prisutno u tijelu prilikom intenzivnog izlaganju suncu ljeti. Upravo se zbog povoljnog djelovanja na negativne učinke slobodnih radikala na koži, vitamin E često naziva vitaminom ljepote prikladnim za sve tipove kože. Kada se unosi dovoljno vitamina E, on putuje do membrane stanica kože i ondje očituje svoje zaštitno djelovanje. Zaštitni učinak je pojačan prisustvom selena, esencijalnog elementa s brojnim važnim zadaćama. Uz zaštitu stanica od oksidativnog stresa, selen pridonosi održanju zdrave kose i noktiju pa se primjerice nedovoljan unos selena može očitovati gubitkom kose ili promjenom boje noktiju.



Almagea® SUNLOVE SKIN+ pruža dodatnu zaštitnu vrijednost u vidu prisutnih karotenoidnih pigmenata: astaksantina i luteina. Astaksantin je crveni pigment koji daje boju lososu i većini ljuskara, uključujući škampe i rakove, a lutein je karotenoid koji je zaslužan za žutu boju različitog voća i povrća, poput kukuruza ili marelica. Zanimljivo je da intenzivne boje voća i povrća, koju daju karotenoidi, nastaju kao odgovor i zaštita biljki od izloženosti UV zrakama.

Koenzim Q10 dodatno pospješuje učinkovitost Almagea® SUNLOVE SKIN+ pripravka jer kao jednom od osnovnih tjelesnih koenzima, njegovih zadaća je sudjelovanje u procesu proizvodnje energije koja pokreće tijelo. U većine osoba starijih od 30 godina, razina koenzima Q10 u koži je snižena, što rezultira smanjenom sintezom kolagena, elastina i drugih važnih molekula za kožu. Budući da se sposobnost tijela da stvara koenzim Q10 s godinama smanjuje, posezanje za dodatnom potporom je dobar izbor.

                                          

Almagea® SUNLOVE SKIN+ preporučuje se kao priprema za sunčanje svima koji žele i iznutra zaštiti svoju kožu od štetnog djelovanja UV zraka, a od sredine svibnja ovaj pripravak možete pronaći u svim ljekarnama po cijeni od 121,50 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Dobra je vijest da ne morate ići na tretmane kako bi dobili masažu lica jer ju možete napraviti i sami, a masaža lica je...

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.