Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Zaštitite kožu iznutra

Pripremite se za izlaganje suncu

Lijepa koža prvi je vanjski znak ljepote, ali i pokazatelj zdravlja organizma. Pravilnom prehranom koju odlikuje bogatstvo nutrijenata, posebice vitamina, minerala, biljnih kemikalija i pravilan odabir masnoća, možete učiniti mnogo za svoj vanjski izgled.

Tvrtka Almagea® predstavila je svoj novi, inovativni dodatak prehrani, Almagea® SUNLOVE SKIN+. Radi se o prirodnom pripravku koji zbog sinergijskog učinka aktivnih tvari, ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme, vitamina E, selena, astaksantina i koenzima Q10, priprema kožu za izlaganje suncu i štite je od pretjerane produkcije slobodnih radikala. Almagea® SUNLOVE SKIN+ revolucionarni je proizvod koji zahvaljujući Licaps® kapsulama donosi aktivne sastojke u tekućem obliku što omogućava njihovu učinkovitiju apsorpciju u organizam.Bogata formulacija sadrži prirodnu mješavinu triju ulja: ulje sjemenki boreča i argana te ulje ploda uljane palme, karakterističnih po sadržaju nezasićenih masnih kiselina te prirodno bogatih vitaminom E. Masne kiseline imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. One, također, vlaže kožu i ublažavaju nadražaje na koži. Nedostatak masnih kiselina se manifestira suhom kožom sklonom iritacijama.

Povrh prirodnih ulja, Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži i dodatne količine vitamina E i selena. Osnovno svojstvo ovih esencijalnih mikronutrijenata je da pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa odnosno stanja pretjerane produkcije štetnih slobodnih radikala kakvo je prisutno u tijelu prilikom intenzivnog izlaganju suncu ljeti. Upravo se zbog povoljnog djelovanja na negativne učinke slobodnih radikala na koži, vitamin E često naziva vitaminom ljepote prikladnim za sve tipove kože. Kada se unosi dovoljno vitamina E, on putuje do membrane stanica kože i ondje očituje svoje zaštitno djelovanje. Zaštitni učinak je pojačan prisustvom selena, esencijalnog elementa s brojnim važnim zadaćama. Uz zaštitu stanica od oksidativnog stresa, selen pridonosi održanju zdrave kose i noktiju pa se primjerice nedovoljan unos selena može očitovati gubitkom kose ili promjenom boje noktiju.Almagea® SUNLOVE SKIN+ pruža dodatnu zaštitnu vrijednost u vidu prisutnih karotenoidnih pigmenata: astaksantina i luteina. Astaksantin je crveni pigment koji daje boju lososu i većini ljuskara, uključujući škampe i rakove, a lutein je karotenoid koji je zaslužan za žutu boju različitog voća i povrća, poput kukuruza ili marelica. Zanimljivo je da intenzivne boje voća i povrća, koju daju karotenoidi, nastaju kao odgovor i zaštita biljki od izloženosti UV zrakama.

Koenzim Q10 dodatno pospješuje učinkovitost Almagea® SUNLOVE SKIN+ pripravka jer kao jednom od osnovnih tjelesnih koenzima, njegovih zadaća je sudjelovanje u procesu proizvodnje energije koja pokreće tijelo. U većine osoba starijih od 30 godina, razina koenzima Q10 u koži je snižena, što rezultira smanjenom sintezom kolagena, elastina i drugih važnih molekula za kožu. Budući da se sposobnost tijela da stvara koenzim Q10 s godinama smanjuje, posezanje za dodatnom potporom je dobar izbor.

                                          

Almagea® SUNLOVE SKIN+ preporučuje se kao priprema za sunčanje svima koji žele i iznutra zaštiti svoju kožu od štetnog djelovanja UV zraka, a od sredine svibnja ovaj pripravak možete pronaći u svim ljekarnama po cijeni od 121,50 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Đumbir možete koristiti u različitim pripravcima kako bi vam koža bila sjajna, zdrava, čista i zaštićena.

Darivanje

Ako vam smeta celulit – niste sami!

Beauty report

Za dubinsku njegu i tetošenje kože često trebamo odvojiti samo nekoliko minuta i u skincare rutinu uvrstiti moćne beauty saveznike, koji će joj pomoći...

Trendovi

Dr. Ivona Igrec jedna je od najpriznatijih svjetskih stručnjakinja na području primjene matičnih stanica u estetskoj medicini i anti-agingu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.