Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
preljev za salatu
preljev za salatu

Gastronomija

Preljev za salatu od tahinija i đumbira

Đumbir je prirodni saveznik probave te daje snagu organizmu kod infekcija, a jelima daje specifičnu, ljutkastu notu

Ukoliko ste željni novih okusa u kuhinji onda je ovaj recept nešto baš za vas: preljev za salatu od tahinija i đumbira. Dovoljno je egzotičan da začini svakodnevicu, a opet idealan za sve vrste salata.

Umak tahini navodno alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće. Pomaže radu mozga i štiti organizam od starenja.

Đumbir je prirodni saveznik probave te daje snagu organizmu kod infekcija, a jelima daje specifičnu, ljutkastu notu koji mnogi vole. O njemu smo već toliko pisali.

A med? Što se još može reći o medu… pa on je supernamirnica.

Sastojci:

– 2 jušne žlice tahinija
– 1 jušna žlica meda (može i pola ako želite smanjiti slatkoću)
– prstohvat svježe naribanog đumbira
– 2 jušne žlice vode

Priprema:

Stavite sve sastojke u malu posudu i dobro ih promiješajte. Prilagodite omjer slatkog i ljutog. Tu zapravo nema preciznog recepta, netko više voli ljuto, netko slađe. Začinite salatu, a tahini ili nabavite u prodavaonicama zdrave hrane ili ga napravite sami.

Priprema tahinija:

Za tahini su vam potrebni maslinovo ulje i sjemenke sezama (200 g). Sjemenke sezama pržite na tavi 10-ak minuta, stalno mješajući, a zatim ga usitnite u blenderu s 2-3 žlice maslinovog ulja. Po želji posolite i dodajte malo limunova soka.

Izvori korišteni u članku uključuju:
Rawfoodrecipes.com
Mayvers.com.au

Foto: Thehealthyfamilyandhome.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Budi fit

Sok od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje.

Brinimo jedna o drugoj

Kada uzmemo u obzir činjenicu da su upravo upalni procesi glavni okidač za razvoj raznih kroničnih oboljenja u organizmu, tada đumbir i kurkuma još...

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.