Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Vaše priče

Afganistan – kaotična budućnost

Vlada u Kabulu nemoćna je usprkos vojnoj pomoći stranih saveznika.

Kaos je riječ koja najbolje opisuje stanje koje trenutačno, i ne samo trenutačno, vlada u Afganistanu 24 sata prije održavanja izbora za predsjednika države i članove 54 pokrajinska Vijeća.

U zemlji čijih je 30 posto gotovo u potpunosti pod nadzorom Talibana, a vlada u Kabulu u tom južnom dijelu nemoćna je, usprkos vojnoj pomoći stranih saveznika, suprotstaviti im se. Izbori su sve, samo ne obični i normalni.

Sve je u Afganistanu, dakle, kaotično!

Čak 41 kandidat, dvije među njima su žene, što je golemi, pozitivan napredak za zemlju u kojoj su do 2001. Talibani potpuno diskriminirali žene zabranivši im, među ostalim, i školovanje, no i sadašnji predsjednik, kojemu očito vidike nije "proširio" ni život u SAD-u, uveo je zakon kojim se zapravo legalizira silovanje žena u braku. On izrijekom kaže kako «ona mora biti spremna na spolne odnose kada se muškarcu prohtije», vrijedi samo za šiitsko pučanstvo, i nakon pritisaka saveznika sa zapada, kao, neće se primjenjivati. Vjeruje da je sposoban postati predsjednikom države čijih stanovnici, usprkos milijardama dolara zapadne pomoći, uglavnom nemaju struje, rijetki imaju posao, ceste su im, ako postoje – loše. Jedino što uspijeva su – korupcija i – mak, od kojeg se dobiva opijumski katran.


Cijeli blog možete pročitati na www.bankamagazine.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Bezbroj je varijacija na temu, ali poanta je da se stvari stalno mijenjaju.

Drama Queen

A i tako se kaže da počistiš prvo ispred svoga praga.

Dobar posao

Ipak, desetljeća istraživanja urodili su plodom i rezultati pokazuju da uspješni ljudi moraju imati i onaj drugi dio, a to su navike i spoznaja...

Top menadžerica

I dalje vjerujem da kada žene osvijeste snagu pohvale i istinske radosti jer je druga žena uspjela, da je to trenutak kada ćemo sve...

Advertisement