Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Akademija čistog užitka

Wine & Gastro Academy u Zagrebu jedna je od vodećih gastro institucija u Hrvatskoj.

Ovdje se već dvije godine uspješno održavaju “edukacijsko-hedonisticki tečajevi” na kojima svi zainteresirani mogu učiti, družiti se i uživati u obilju mnogih vinskih i gastro tema. To je mjesto zanimljivih tečajeva kuhanja, poduke o vinima te prezentacije i degustacije različitih proizvoda, ali i mjesto koje pruža različite mogućnosti druženja i upoznavanja s nečim novim i drugačijim.

Priča o Wine&Gastro Akademiji započela je prije pet godina u Hemingway baru na degustaciji vina, a nastavila se pokretanjem magazina za kulturu osjetila B4life.

– Jedna je večer inspirativno pokrenula ne samo naša osjetila već i energiju koju smo snažno usmjerili u malo drugačiju dimenziju života. Već je tada W&GA konceptualno zamišljena kao mjesto kontinuirane edukacije kroz tečajeve, izdavaštvo, časopis, internet, istraživanja i izložbe s ciljem buđenja svijesti tj. promišljanja o vinskoj i gastro kulturi kao nezaobilaznom dijelu kulture življenja,- ističe Darko Dulio, generalni menadžer akademije.

Strašću nadmašili konkurencijuKada su pokretali projekt Wine&Gastro Akademije pokušali su vidjeti kako to izgleda „vani“.

– Energija i strast koju smo svi, kao tim, uložili u pokretanje projekta prepoznati su na tržištu i od strane naših klijenata i kupaca, ali i sponzora bez kojih cijeli projekt ne bi niti zaživio u sadašnjem obliku. Ponosni smo što smo okupili impresivan tim suradnika, vrhunske stručnjake s područja gastronomije poput Renea Bakalovića, Ane Ugarković, Stephana Macchia, Sandia Parisa. Često volimo reći da se uz ovakav „dream team“ i našu strast prema poslu ne bojimo konkurencije,- kaže Dulio.

Tečajevi su zamišljeni kao ugodno druženje zaljubljenika u kuhanje i dobro vino, tako da zapravo predznanje nije potrebno. Svi tečajevi su jednokratni, traju 3 do 4 sata, s početkom u 18 sati, obično ponedjeljkom. Tematski su, bilo da se radi o određenoj vrsti kuhinje ili o namirnici kada je riječ o gastro tečajevima, odnosno vinskoj regiji ili pak vrsti vina kada govorimo o vinskim edukacijama.

Na gastro tečajevima obrađuju se tri do četiri recepta, na zadanu temu, od samog početka pa sve do degustacije pripremljenog uz odgovarajuće vino. Cijena gastro tečaja je 750 kuna, a vinskog 610 kuna.

On-line uzlet


– Nakon našeg tečaja ne dobiva se nikakav certifikat, ne upisuju se u radnu klnjižicu, odnosno nemaju službeni karakter. Radi se o ugodnom druženju zaljubljenika, znatiželjnih ljudi koji ovamo dolaze iz gušta,- kaže Dulio.

Predavači su poznate osobe iz svijeta gastronomije, a neke od dosada obrađenih tema su: Talijanske regije, Biftek, Sushi, Šparoge, Tajlandska kuhinja, Wok, Juhe, Torte i crostatte, Riba, Piletina, Francuska kuhinja, Štrukle i zlevanke, Mediteranska kuhinja, Mesne rolade, Flambiranje, Fondue, Rižota, Veganska kuhinja, Katalonska kuhinja, Jaja, Čokolada, Doručak.

– Tijekom prve dvije i pol godine rada učvrstili smo temelje rada Wine & Gastro Academy kao institucije koja educira građane o kulturi gastronomije, dakle, stvorili smo osnovne temelje našeg rada na terenu, odnosno u živo. Nakon toga odlučili smo da je vrijeme da slično pokušamo realizirati i u on-line svijetu pa smo osmislili i pokrenuli WGA Magazin-Newsletter koji ovih dana, zbog svoje zanimljivosti i dizajna te ravnoteže gastro i lifestyle tematike, doživljava veliki uzlet. Najvećim uspjehom smatram što smo kao PR team uspjeli osmisliti takav magazin i onda ga, kako mi to volimo reći, „savršeno sljubiti“ s radom WGA Live,- ističe Dulio.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Noć je, tišina, svi spavaju… Samo vi bosim nogama tapkate prema hladnjaku tjerani  neodoljivom željom da nešto pojedete.

Gastronomija

Zagreb Burger Festival se sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.