Ganache se sreće u obliku glazura, krema, umaka ili punjenja za torte i kolače, napravljen od čokolade i vrhnja. Ova čudesna, okusom bogata i kremasta struktura, normalno se dobiva zagrijavanjem vrhnja koje se prelije preko nasjeckane ili usitnjene čokolade bilo koje vrste.
Bečke kocke ili šnite su doista jednostavan kolač za napraviti. Može se ispeći i u kalupu za tortu.
Bečke kocke
Tijesto
Tu su sastojci, po jednoj od mnogobrojnih verzija, ovog ukusnog kolača.
- 4 jaja
- 19 dag šećera
- 15 dag rastopljene Nestlé noir čokolade
- 20 dag maslaca
- 2 žlice oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Ganache
Recept za ganache možete pronaći na linku.
Priprema tijesta
Omekšali maslac izraditi sa šećerom, dodati žumanjke, čokoladu i brašno prosijano s praškom za pecivo, pa sve zajedno miksati. Bjelanjke tući u snijeg pa umiješati u ostatak tijesta. Peći na 175 °C u manjem limu.
Priprema kreme
U zavrelom vrhnju, koje smo maknuli s vatre otopiti sitno sjeckanu čokoladu i preliti preko biskvita. Dobro ohladiti.
Više o ganache na linku.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2