Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ako volite ganache, Bečke kocke ćete obožavati

Ganache se sreće u obliku glazura, krema, umaka ili punjenja za torte i kolače, napravljen od čokolade i vrhnja.

Ganache se sreće u obliku glazura, krema, umaka ili punjenja za torte i kolače, napravljen od čokolade i vrhnja. Ova čudesna, okusom bogata i kremasta struktura, normalno se dobiva zagrijavanjem vrhnja koje se prelije preko nasjeckane ili usitnjene čokolade bilo koje vrste.

Bečke kocke ili šnite su doista jednostavan kolač za napraviti. Može se ispeći i u kalupu za tortu.

Bečke kocke

Tijesto

Tu su sastojci, po jednoj od mnogobrojnih verzija, ovog ukusnog kolača.

  • 4 jaja
  • 19 dag šećera
  • 15 dag rastopljene Nestlé noir čokolade
  • 20 dag maslaca
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

https://www.instagram.com/p/B4AntS9J_N2/?utm_source=ig_web_copy_link

Ganache

Recept za ganache možete pronaći na linku.

Priprema tijesta

Omekšali maslac izraditi sa šećerom, dodati žumanjke, čokoladu i brašno prosijano s praškom za pecivo, pa sve zajedno miksati. Bjelanjke tući u snijeg pa umiješati u ostatak tijesta. Peći na 175 °C u manjem limu.

Priprema kreme

U zavrelom vrhnju, koje smo maknuli s vatre otopiti sitno sjeckanu čokoladu i preliti preko biskvita. Dobro ohladiti.

Više o ganache na linku.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Ne propustite

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Gastronomija

Toliko je kremast da klizi niz grlo dok ga jedete. Ipak, da bi vaš Monte kolač bio apsolutno savršen, postoji jedna caka u kojoj...

Gastronomija

U mnoštvu recepata čokoladnih torti s lješnjakom, svaki ipak sa sobom nosi nešto što ga razlikuje od drugih.

Gastronomija

Koju god opciju radili, ganache se uvijek jednako priprema. Naravno da postoje i drugi načini; ovaj je standardan, bezbolan i najjednostavniji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.