Anti-age njega područja oko očiju

Znakovi starenja vide se na području oko očiju mnogo ranije nego na ostalim dijelovima tijela. Osjetljivo područje oko očiju sklonije je nastanku bora i potrebna mu je posebna njega. No, osim krema namijenjenih za njegu te tanke kože, potrebno je i paziti na prehranu te obavezno nositi sunčane naočale.

Sunčane naočale s UV zaštitom

Sunčane naočale odavno su postale potreba, a ne samo modni dodatak, jer stakla štite oči od štetnog utjecaja ultraljubičastih zraka. Naočale moraju imati zaštitu UV400 što znači da blokiraju UVA i UVB zračenje.

Dovoljno sna

Nedostatak i premalo sna glavni su razlog umornog izgleda i podočnjaka zbog kojih izgledamo starije. Redovit san nužan je za zdrav i lijep izgled područja oko očiju i kože općenito.

Prilagođena prehrana

Izbjegavajte brzu i slanu hranu jer ona zadržava puno vode što kožu oko očiju čini podbuhlom. Antioksidansi, vitamin A, C i E vitalni su za zdravlje očiju.

Kreme s vitaminom K

Kreme koje sadrže vitamin K pozitivno utječu na područje oko očiju. Vitamin K kožu ispod očiju čini čvršćom, krvne žile manje vidljivima i smanjuje nastanak tamnih kolutova. Smanjuje i nastanak borica u kutovima očiju.

Vitamin E pruža hidrataciju

Za njegu suhe i osjetljive kože koristite proizvode koji sadrže vitamin E jer oni pružaju koži intenzivnu hidrataciju. Možete koristiti i kapsule koje sadrže ovaj vitamin kao dodatak svojoj prehrani.

Prilagodite make-up

Za prekrivanje nepravilnosti kože oko očiju, koristite puder s mineralima koji ne zatvara pore. Kozmetika koja sadrži hijaluronsku kiselinu i retinol također je namijenjena sprječavanju preuranjenog starenja osjetljive kože oko očiju.

Odstranjivanje make-upa

Najvažnije pravilo ljepote je svaku večer prije spavanja nježno odstraniti sve ostatke šminke na licu. Nakon tog postupka, na područje oko očiju nanesite anti-age kremu. Serum protiv starenja kože nanosite u vrlo malim količinama.