Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Arepas

Fine venezuelanske pogačice s mozzarellom.

Jučer sam u potrazi za (izgubljenom) inspiracijom listala neke časopise i kuharicu o južnoameričkoj kuhinji i naišla na recept za arepase – tj. venezuelanske pogačice koje su izgledale tako fino da sam ih poželjela napraviti isti tren, ali kako nisam imala kod kuće mozzarellu, odgodila sam ih za danas.



Mogla sam staviti neki drugi topljivi sir, ali ostao mi je još samo mali komadićak cheddara kojeg jedem samog, eventualno mu društvo pravi pokoja maslina, ili feta domaćeg kruha. U receptu po kojem sam radila je navedena samo mozzarella, ali ja sam dodala još timijan i lagano tostirani crni sezam, a u tijesto i žlicu čilija u prahu. Ovisnici smo o čiliju, što mogu.



Sastojci :
(za 14 arepasa)
  • 240 grama oštrog ili kukuruznog brašna (ja sam koristila oštro)
  • 150 ml vode
  • 200 grama mozzarelle
  • timijan
  • žlica ulja
  • žličica i po soli
  • žličica čilija u prahu
  • crni sezam (prethodno tostiran)

  1. Pomiješati brašno sa začinima, i polako dodavati vodu dok ne dobijete čvrstu smjesu. Ostaviti da odstoji pola sata, zatim tijesto oblikovati u valjak i rezati jednake dijelove. Oblikovati od svakog komadića lopticu i spljoštiti ju rukom na radnu podlogu.
  2. U tavi zagrijati žličicu ulja, potom ju obrisati kuhinjskim papirom da pogačice ne bi bile masne. Peći na srednje jakoj vatri, 3 do 5 minuta sa svake strane. Izvaditi iz tave, prepoloviti ih, napuniti mozzarellom, posuti listićima timijana i sezamom, poklopiti i vratiti u tavu na još minutu dvije – tj. dok se sir ne rastopi.
  3. Mi smo ovo jutros odabrali kao opciju za doručak, a kako mi je ostalo još malo tijesta tako sam za popodnevni snack napravila jedan xxl arepas koji sam prepolovila i u polovicu za jaču polovicu stavila kristalku, mozzarellu, malo ribanca, sambal oelek, masline i preprženu pečenicu, dok je moja polovica bila u vege izdanju punjena maslinama, salatom, sambalom, kupusom i malo sira.


Zasitni su, ukusni i brzo se pripremaju, a ono što je najbolje je što možete pustiti mašti na volju. Mogu biti slatki, slani, prženi u dubokom ulju, pečeni…postoji bezbroj opcija i bezbroj punjenja. Na vama je samo da zavrnete rukave i isprobate ih.

Steamy, creamy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Duh i tijelo

Biljke koje vam predstavljamo zasigurno "stanuju" u vašim kuhanjama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.