Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Assembly u Grazu – najveći regionalni sajam mode i dizajna

Bili smo dio tradicionalnog Assembly festivala koji iz godine u godinu okuplja brojne umjetnike iz cijele regije!

Graz je prošlog vikenda disao u ritmu mode i umjetnosti! Bili smo dio tradicionalnog Assembly festivala koji iz godine u godinu okuplja brojne umjetnike iz cijele regije! Assembly je započeo tradicionalnom VIP revijom povodom otvorenja ovog festivala, nastavio se modnim sajmom na kojem smo isprobali nakit koji je nošen i na filmu, kupili dizajnerske komade po popularnim cijenama i kulminirao velikom Streat stayl revijom na otoku Mur…

Assembly 2017;

Assembly 2017;

Mjesto radnje ove je godine bila kuća arhitekture Kunsthaus Graz u kojoj je Assembly započeo velikom modnom revijom na kojoj su svoje kreacije predstavili dizajneri iz Mađarske, Bugarske, Španjolske, Austrije s ciljem osvajanja prestižne nagrade Kastner & Öhler u iznosu od 5000 eura. Do ove godine, na revijama su se predstavili dizajneri iz 30-tak država (2014. je pobijedila Marijana Kramarić iz Hrvatske, prošle godine se na assembyl-u predstavio i Igor Galaš) pokušavajući tako na jedinstven način nametnuti svoj brend austrijskoj modnoj platformi.

Assembly 2017;

Assembly 2017;

Žiri sastavljen od brojnih austrijskih uglednika iz područja mode, najboljom kolekcijom proglasio „Kaleidoscopio” s potpisom 22-godišnjeg dizajnera Edera Aurre iz Španjolske. Kolekciju karakterizira prekrasna igra boja i različitih struktura materijala- od krepa i baršuna do neoprena i pleksiglasa. U fokusu su modeli koji naglašavaju siluetu, ali i rješenja koja naglašavaju žensku glamuroznost. Nakon proglašenja pobjednika i žiri i publika su se složili s jednim – o ovom će se mladom dizajneru još puno toga čuti.

2

Ono što je dodatno oduševilo brojne ljubitelje mode i dizajna je velika, tradicionalna prodaja modnih komada koja je održana u subotu i nedjelju u prizemlju Kunsthaus-a. Na ovom su se vrlo posjećenom događaju predstavili brojni dizajneri koji u svojim radionicama stvaraju prava remek dijela. Što nam je posebno privuklo pažnju? Neobična asimetrija s potpisom NI-LY, kolekcija PITOUR u znaku močvarnih ptica, prekrasni ovratnici KLAR, nakit s potpisom E2RD slovenske zvijezde nakita Bojane Kovačič Zmejič. Upravo ovaj nakit je svjetski poznat, ga je nosila glumica Nina Simone u filmu Nina.

4

Modni vikend je kulminirao velikom Street style revijom na otoku MUR na kojem su se brojni ljubitelji mode sljubili s dizajnom koji je namijenjen svakodnevnom total looku.

Foto: Nikola Zoko i Nikola Milatović.

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.