Bečki “nebeski” objed

Riječ je o takozvanoj “dinner in the sky”, neobičnom gurmanskom doživljaju na 50 meta visine koji će se ovog ljeta po prvi puta u povijesti odražati u srcu Beča. Američki časopis Forbes ovaj je lebdeći restoran proglasio najspektakularnijim restoranom na svijetu.

Tri dana za redom, od 10. do 12. lipnja, bečki će gurmani i zaljubljenici u visinu moći uživati u dvodijelnom meniju začinjenom panoramskim pogledom na katedralu Svetog Stjepana, državnu operu i gradsku vijećnicu.

Za stolom od tri tone

Stol s težinom od tri tone konstruiran je sukladno normama Njemačkog zavoda za ispitivanje sigurnosti “TÜV”, a nudi dovoljno mjesta za 22 osobe. U visinu se povlači uz pomoć 16 čeličnih sajli i krana s nosivošću od 80 tona.

O gostima se brine osoblje lebdećeg restorana smješteno u središnjem prolazu stola.

Nebeska večera inače je priređivana samo kao atrakcija na velikim manifestacijama, a sada je zahvaljujući tvrtki MYDAYS iz Minhena, dostupna svima zainteresiranima po cijeni od 99 eura.

S obzirom da je broj mjesta ograničen imate li želju objedovati na posve drugačiji način – u zraku, mjesto za “nebeskim stilom” poželjno je rezervirati što prije na www.maydays.at”.