Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Benefiti dubokog disanja

Iskoristite maksimum svojih pluća za zdravije sutra.

Sigurno ste puno puta čuli savjet: Duboko udahni!  Često ga ljudi shvaćaju kao ispraznu frazu, ali iza nje se krije jedna velika istina. Disanje je prilično jednostavan refleks, ali ujedno i vrlo snažan. Prosječna osoba koristi samo 20% kapaciteta svojih pluća. Kada biste koristili pluća maksimalno, iznenadili biste se kolike bi se promjene dogodile u vašem općem zdravstvenom stanju, ali i raspoloženju.

1. Snižava krvni tlak


Povišeni krvni tlak (hipertenzija) povećava rizik od zatajenja srca. Dubokim disanjem tijelo uzima ispravnu količinu kisika pomoću kojeg smanjuje krvni tlak i ojačava mišiće. Tako se smiruje ritam koji tada nema potrebu pretjerano slati krv u dijelove tijela kako bi im se osigurao kisik.2. Pomaže u oslobađanju endorfina

Poznat kao jedan od hormona sreće, tijelo ga izlučuje kada duboko udišemo zrak. Tada se možemo fokusirati na svoje misli i potpuno opustiti. U tim trenutcima nestaje stres, a živčani sustav se smiruje . Duboko disanje često se koristi kao terapija za anksiozne poremećaje.

3. Smanjuje bolove

 
Udisanje zraka prirodni je obrambeni mehanizam tijela koji ublažava bolove. Opušta mišiće čija je ukočenost glavni uzrok bolova u vratu, leđima i trbuhu.4. Zbogom nesanici

Plitko disanje dovodi do nedovoljnog protoka kisika u tijelu koje dovodi do umora. S druge strane, ono duboko smanjuje tjeskobu, opušta mišiće i na taj način omogućava čvršći san.

Duboko disati možete u svakom trenutku i na svakom mjestu. Prije nego udahnete pobrinite se da sjedite uspravno i da je vaša kralježnica ravna. Zatvorite oči i duboko udahnite. Pritom pripazite da dišete iz pluća, a ne iz trbuha. Zadržite dah i brojite do 6. Polako izdahnite i ponovite deset puta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Beauty report

Kvalitetna ulja u ovoj kombinaciji prirodnih sastojaka protiv celulita osigurat će vašoj koži sjaj, zategnutost i eliminirati vidljivost “jastučića” na površini kože. 

Savjeti stručnjaka

Iako ne postoji lijek za rosaceu, terapija može pomoći u regulaciji bolesti i smanjenju simptoma. E

Zanimljivosti

S ciljem implementiranja novih i „zelenih“ poboljšanja, u Hansaplastu su se potrudili pronaći još izdržljivije materijale za sastavne dijelove novog flastera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.