Besplatna provjera zdravlja

U petak 23. listopada počinje trodnevna akcija Uniqa osiguranja Probudite svijest o zdravlju. Zagrepčani će tijekom akcije na Trgu bana Josipa Jelačića i uz malo jezero na Jarunu od 10 do 18 sati imati priliku besplatno prekontrolirati svoje zdravlje i vitalnost.

Pregledi će se obavljati u Uniqa Vital Trucku, zdravstvenoj varijanti bibliobusa. Riječ je o teretnom vozilu opremljenom kao pokretna zdravstvena stanica koje već pet godina obilazi Austriju nudeći besplatna testiranja, istodobno promičući zdravstvenu prevenciju. To je njegov prvi dolazak u Hrvatsku.

Tim liječnika i trenera uz pomoć sofisticiranih kompjutorskih uređaja obavljat će testiranja EKG-a, mjeriti razinu stresa, testirati srce i krvožilni sustav, udio masnoće u tijelu, pokretljivost i mišićni tonus, a tu su još i računalni test koordinacije i ravnoteže, mišićne snage i kompjuterska analiza kralježnice.

Nakon analize rezultata svi testirani dobit će savjet stručnjaka o prehrani i zdravom stilu života. Testiranje po osobi traje sat vremena i preporučuje se dolazak u sportskoj odjeći.

Akciji Uniqe pridružio se Gradski ured za zdravstvo i branitelje, koji će u petak na Trgu bana Josipa Jelačića obilježiti Svjetski dan borbe protiv osteoporoze. U sklopu javnozdravstvenih mjerenja zainteresirani građani moći će provjeriti gustoću kostiju i spirometriju te dobiti savjet liječnika.