Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Bez recepta po lijek za mršavljenje

Uz lijek alii i 50 % mršaviji.

Predstavljen je prvi lijek za mršavljenje koji se može dobiti bez liječničkog recepta – alli. Proizvođač je tvrtka GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, a lijek je namijenjen osobama s indeksom tjelesne mase od 28 kg/m2 i većim.

Stručnjaci tvrde kako su se na ovaj način otvorila vrata novom načinu liječenja prekomjerne težine i pretilosti koji je kako u Hrvatskoj tako i u svijetu postao ozbiljan javnozdravstveni problem.

Koliko građani Hrvatske prate svjetske trendove pokazalo je istraživanje o pretilosti i životnim navikama koje je provela tvrtka GSK CH među 400 ispitanika u četiri najveća hrvatska grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Istraživanje je pokazalo da kod više od 65% ispitanika ubrzani način života i manjak vremena predstavljaju glavne razloge nezdrave i neredovite prehrane. Kada se tome doda podatak koji govori da više od 65% njih vrlo rijetko ili uopće ne vježba, ne čudi činjenica da gotovo jednak broj njih (64%) smatra da ima koji kilogram viška.


"Suvremeni način života, nezdrava prehrana i premalo tjelesne aktivnosti uzroci su prave eksplozije debljine i velikog porasta zdravstvenih problema vezanih uz nju. Riječ je o svjetskome trendu koji nije zaobišao ni Hrvatsku koja se suočava s velikim javnozdravstvenim problemom epidemioloških razmjera. Shvaćanje pojma debljine polako se mora mijenjati. Prekomjerna težina više se ne doživljava kao isključivo estetski problem, već kao problem koji može imati ozbiljne zdravstvene posljedice čime njezino liječenje postaje imperativ", izjavio je prof. dr. sc. Mirko Koršić iz Zavoda za endokrinologiju, KBC-a Zagreb.

Klinička istraživanja pokazala su da lijek alli, kad se koristi u kombinaciji s niskokaloričnom dijetom pospješuje mršavljenje za 50% više nego pri samoj dijeti. To znači da svaka osoba koja bi samo dijetom izgubila dva kilograma, uzimanjem lijeka alli izgubila bi još jedan dodatni kilogram.Lijek djeluje tako da sprečava tijelo pri apsorpciji određene količine masti iz hrane koju pretvara u višak kilograma. Dostupan je u svim hrvatskim ljekarnama po cijeni od 299 kuna za pakiranje od 42 kapsule, koje je dostatno za dva tjedna. Pakiranje od 84 kapsule koje traje mjesec dana košta 399 kuna. Konzumiraju se tri kapsule dnevno.

Ipak prekomjerna težina se ne može rješavati čarobnim pilulama već uspješno liječenje debljine zahtjeva napor, promjene navika, načina prehrane te pojačanu tjelesnu aktivnost.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Bez recepta po lijek za mršavljenje – 057info

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Prevencija i edukacija stanovništva najvažniji su alati u sprječavanju daljnjeg porasta pretilih i debelih u društvu, a multidisciplinarni pristup liječenju pretilih nužan je za...

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Zdravstveni karton

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Budi fit

10 napitaka koje biste trebali izbjegavati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.