Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Biciklom do vitkosti i zdravlja

Kakav bicikl je vaš savršen odabir?

Ženski bicikl kroz svoju povijest nije predstavljao samo prijevozno sredstvo. Kako to uvijek biva kad je u pitanju nježniji spol, prošlo je dugo vremena dok žene na biciklima nisu postale prihvatljive širem (muškom) društvu. Stoga, ekspanzija popularnog vozila krajem devetnaestog stoljeća, nije značila samo prijevoz i trend, već emancipaciju žena i političku borbu za ravnopravnost.

Godine su prolazile, žene su okretale pedale, a filmske dive poput Marylin Monroe još su više popularizirale ovo jednostavno i praktično prijevozno sredstvo.Danas su bicikli i dalje simbol bunta, ali onog prema multinacionalnim tvrtkama i uništenju okoliša. Bunt je to protiv lošeg utjecaja spomenutih na naše zdravlje i kondiciju. Jer, iako se čini lako i praktično kontrolirati stvari pritiskom na gumb, ipak se tu gubi čar i uzbudljivost, a mi sami postajemo tromi i frustrirani.

Stoga, ukoliko ste buntovnica ili jednostavno želite učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, kupnja bicikla prava je odluka. Uglavnom smo upoznati s rezultatima koje pruža ova stvar na dva elegantna kotača: sagorijevanje kalorija, poboljšavanje cirkulacije, učvršćenje nogu te očuvanje zglobova. No, kako bi zaista postigli ovakve rezultate, pri kupnji je poželjno pripaziti na to koji vam model bicikla odgovara. Naravno, ženskog bicikla.Iako neki nude uniseks modele, ne nasjedajte na to. Žensko tijelo se po mnogočemu razlikuje od muškog. Primjerice, žene imaju manji torzo, kraće ruke i obično dulje noge od muškaraca. Priroda je ženama podarila i široke bokove, a osim toga one su rastom manje od muškaraca. Ove fizičke karakteristike utječu na to kako vam odgovara bicikl, kako podnosi vašu težinu te na način na koji vam tijelo "sjeda" u konstrukciju.Stoga su cijevi ženskog bicikla drugačije postavljene od običnih: prednja cijev (između sjedala i volana) je skraćena kako bi lakše dohvatili ručice. Opuštajući kut prednje cijevi lagano pomiče prednji kotač naprijed, tako da se manje preklapa s pedalama. Ovakav položaj cijevi također produljuje međuosovinski razmak što upravljanje čini stabilnim.Kod ženskih modela, upravljač bicikla je manji, a korijen mu može biti skraćen. Kočnice i mjenjači su također manje veličine, a sjedalo je u stražnjem dijelu prošireno. Neka sjedala imaju i izrez kako bi se spriječilo oštećenje mekanih tkiva.

Naravno, osim ovih prilagodbi, svoj bicikl prilagodite i svojoj osobnosti. Primjerice, nabavite ga u vašoj omiljenoj boji, ili ga ukrasite slatkom košaricom u prednjem dijelu. Bit ćete trendi i simpatični, a u isto vrijeme ostavljat ćete dojam savjesnosti i samostalnosti. Pa nek onda netko kaže da pamet i ljepota ne idu zajedno?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Beauty report

Kvalitetna ulja u ovoj kombinaciji prirodnih sastojaka protiv celulita osigurat će vašoj koži sjaj, zategnutost i eliminirati vidljivost “jastučića” na površini kože. 

Savjeti stručnjaka

Iako ne postoji lijek za rosaceu, terapija može pomoći u regulaciji bolesti i smanjenju simptoma. E

Zanimljivosti

S ciljem implementiranja novih i „zelenih“ poboljšanja, u Hansaplastu su se potrudili pronaći još izdržljivije materijale za sastavne dijelove novog flastera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.