Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Bijes je dobar za zdravlje

Kontradiktorno, a istinito – bjesnite iz sve snage!

Nedavno provedena studija otkrila je kako bijes povećava dotok krvi u dio mozga koji je uključen u generiranje pozitivnih emocija. Istraživači su doveli u stanje bijesa 30 muškaraca pomoću jednostavnih laboratorijskih metoda.

Prije i odmah nakon eksperimenta ispitanicima su izmjereni otkucaji srca, krvni tlak, nivoi hormona stresa poput testosterona i kortizola. Dr. Neus Herrero i kolege navode kako njihova otkrića pokazuju da je lijeva polutka mozga tijekom eksperimenta pokazivala veću stimulaciju.

"Lijeva prednja regija mozga uključena je u stvaranje pozitivnih emocija, dok je desna više orijentirana na negativne, tako da bijes na neki način olakšava i služi kao ispušni ventil. S druge strane, jasno je da stalna manifestacija bijesa i ljutnje ima negativan utjecaj na kardiovaskularni i živčani sustav. Stog je emocija bijesa korisna kada se puno toga nakupi u nama, ali ipak je najbolje zadržati hladnu glavu", objašnjava dr. Herrero.

Metro-potal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Kad ljudi dožive loš orgazam, opisuju ga kao čisto fizičku reakciju bez užitka.

Duh i tijelo

Perfekcionisti zapravo ne žele biti savršeni, oni duboko u sebi, uslijed nesigurnosti, imaju potrebu izgledati savršeno drugima jer vjeruju da će ih samo tako...

Duh i tijelo

Jelena vodi javni dnevnik o PCOS - sindromu policističnih jajnika koji ima 1 od 10 žena.

Duh i tijelo

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.