Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Blagodati zelenog čaja

Smanjuje rizik od raka želuca kod žena, a djeluje i na smanjivanje bora.

Žene koje svakodnevno piju najmanje pet šalica zelenog čaja imaju prosječno 20 posto manji rizik obolijevanja od raka želuca, sugerira istraživanje provedeno u Japanu, a prenosi portal Pliva zdravlje.

Istraživači iz tokijskog Nacionalnog centra za rak napominju kako konzumacija zelenog čaja nije imala takav zaštitni učinak na muškarce.

Novi su nalazi utemeljeni na analizi šest provedenih istraživanja u kojima je sudjelovalo 219.000 ispitanika starijih od 40 godina. Sudionici su u prosjeku praćeni između sedam i 11 godina.

Dobivene rezultate znanstvenici obrazlažu u stručnom časopisu Gut. Tvrde kako je riječ o utjecaju antioksidansa prisutnih u zelenom čaju na bakterije povezane s pojavom raka želuca.

I za pomlađivanje

Na drugom kraju svijeta, u Njemačkoj, također otkriće! Znanstvenici potvrđuju da bi zeleni čaj uskoro mogao biti i efikasno sredstvo za borbu protiv bora. Kombinacija terapije svjetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja mnogo uspješnije uklanja bore na licu nego konvencionalne terapije, javlja Metro-portal pozivajući se na časopis Crystal Growth and Design.

Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svjetlećim diodama.

Istraživači Andrei Sommer i Dan Zhu više od 40 godina primjenjuju fototerapiju za zacjeljivanje rana pacijenata. No izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoke razine reaktivnih spojeva kisika koji može oštetiti stanice. Želeći ublažiti taj učinak, znanstvenici su kombinirali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja. Ubrzo su primijetili da zeleni čaj djeluje deset puta brže od same fototerapije.

Dvojica znanstvenika kažu da bi njihovo otkriće moglo biti temelj za "uspješan program pomlađivanja lica" i pridonijeti novim otkrićima o djelovanju reaktivnih spojeva kisika na starenje stanice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Prema statistikama Svjetske zdravstvene organizacije, oko 17,9 milijuna ljudi godišnje umre od kardiovaskularnih bolesti. To čini čak 31% od svih smrtnih slučajeva u svijetu.

Beauty report

Švedski beauty-tech brend upravo je predstavio novi FOREO IRIS 2, najmoderniji masažer za okoloočno područje, koji smanjuje bore i podočnjake te osigurava mladenački i...

Zdravstveni karton

Prakticirajte siguran seks na Svjetski dan kontracepcije 26. rujna kao i svaki drugi dan kroz godinu.

Duh i tijelo

Jedna od čestih predrasuda vezanih za pitanje mentalnog zdravlja je ideja da inače mentalno jake osobe nemaju pravo na krize.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.