Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Blagodati zelenog čaja

Smanjuje rizik od raka želuca kod žena, a djeluje i na smanjivanje bora.

Žene koje svakodnevno piju najmanje pet šalica zelenog čaja imaju prosječno 20 posto manji rizik obolijevanja od raka želuca, sugerira istraživanje provedeno u Japanu, a prenosi portal Pliva zdravlje.

Istraživači iz tokijskog Nacionalnog centra za rak napominju kako konzumacija zelenog čaja nije imala takav zaštitni učinak na muškarce.

Novi su nalazi utemeljeni na analizi šest provedenih istraživanja u kojima je sudjelovalo 219.000 ispitanika starijih od 40 godina. Sudionici su u prosjeku praćeni između sedam i 11 godina.

Dobivene rezultate znanstvenici obrazlažu u stručnom časopisu Gut. Tvrde kako je riječ o utjecaju antioksidansa prisutnih u zelenom čaju na bakterije povezane s pojavom raka želuca.

I za pomlađivanje

Na drugom kraju svijeta, u Njemačkoj, također otkriće! Znanstvenici potvrđuju da bi zeleni čaj uskoro mogao biti i efikasno sredstvo za borbu protiv bora. Kombinacija terapije svjetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja mnogo uspješnije uklanja bore na licu nego konvencionalne terapije, javlja Metro-portal pozivajući se na časopis Crystal Growth and Design.

Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svjetlećim diodama.

Istraživači Andrei Sommer i Dan Zhu više od 40 godina primjenjuju fototerapiju za zacjeljivanje rana pacijenata. No izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoke razine reaktivnih spojeva kisika koji može oštetiti stanice. Želeći ublažiti taj učinak, znanstvenici su kombinirali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja. Ubrzo su primijetili da zeleni čaj djeluje deset puta brže od same fototerapije.

Dvojica znanstvenika kažu da bi njihovo otkriće moglo biti temelj za “uspješan program pomlađivanja lica” i pridonijeti novim otkrićima o djelovanju reaktivnih spojeva kisika na starenje stanice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Budi fit

Pronašli smo rješenje koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate sjajno nevjerojatno brzo - Juicefast Detox.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.