Božićni sajam meda i zdravlja

Božićni sajam meda i zdravlja, u organizaciji Naklade Geromar i Udruge Dobar život, danas će se od 11 do 19 sati održati u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u hotelu Dubrovnik. Na sajmu pod pokroviteljstvom i uz sudjelovanje gradonačelnika Milana Bandića isticat će se dobrobiti ovog zlatnog nektara prirode.

Osim prigodne prodaje brojnih pčelarskih proizvoda i pripravaka, poput šampionskog meda od bagrema iz Hrvatskog zagorja, rijetkog meda od metvice iz Lonjskog polja, aromatičnog s otoka Cresa, medljikovca iz šuma Gorskog kotara, okrepljujuće rakije medice, paprenjaka i medenjaka te raznih ljekovitih i uljepšavajućih pripravaka od meda, peluda, matične mliječi, pčelinjeg otrova i propolisa te rukom rađenih božićnih ukrasa i figurica od pčelinjeg voska, održat će se i edukacija za građane o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima te promocija hrvatskog izdanja knjige “Liječenje pčelinjim proizvodima – Apiterapija” Dr. Petera Kapša.

sajam med

Ulaz na sajam je besplatan.

Raspored:
11 sati: otvorenje sajma
14 sati: dolazak gradonačelnika Milana Bandića koji će na svome štandu građanima dijeliti na degustaciju svoj “Gradonačelnikov med”
15 sati:DAMIR ROGULJA, predsjednik Udruge Pčelinjak: Urbano pčelarenje u gradu Zagrebu
15,45 sati TIBOR BRINDL, ekološki pčelar: Predavanje o ekološkom pčelarenju
16,15 sati Mag. ing. GORDANA HEGIĆ, apiterapeut: Primjena pčelinjih proizvoda u svakodnevnoj prehrani
17 sati PROMOCIJA KNJIGE «LIJEČENJE PČELINJIM PROIZVODIMA – APITERAPIJA»
19 sati Zatvaranje