Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Brownies s orasima

Zasladite dan i isprobajte recept za čokoladni kolač.

Brownies je čokoladni kolač populariziran krajem devetnaestog stoljeća u SAD-u i Kanadi. Radi se o vrlo gustom i bogatom čokoladnom kolaču. Može biti fudgy ili cakey, ovisno o teksturi i gustoći, a najčešće uključuje orahe, bademe, lješnjake ili slične orašaste plodove ili čokoladni čips i neke druge sastojke. Varijacija koja je napravljena sa smeđim šećerom i bez čokolade se zove Blondie. Browniesi se uglavnom jedu jednostavno iz ruke i uglavnom uz mlijeko ili kavu. U restoranima se najčešće poslužuju topli uz sladoled ili preliveni šlagom. U posljednje vrijeme mogu se naći i u mnogim restoranima u Europi.



Potrebno:
  • 140 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 150 g gorke čokolade
  • 130 g maslaca
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 150 g krupno nasjeckanih oraha


Postupak:


1. Izmiješajte suhe sastojke brašno, prašak za pecivo i sol. Čokoladu natrgajte na manje kockice pa ju s maslacem otopite na pari. ostavite smjesu da se malo ohladi.

2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C. U prohlađenu čokoladu s maslacem umiksajte šećer, vanilin šećer te jedno po jedno jaje. Na smjesu istresite brašno s praškom za pecivo, pa pjenjačom dobro izmiješajte sve sastojke da dobijete glatko tijesto. Na kraju dodajte i orahe. Tijesto izlijte na namašćen pravokutni lim (20×30 cm), zagladite, stavite u pećnicu i pecite oko 30-ak minuta.

3. Kad je kolač pečen, izvadite ga i ostavite da se prohladi na zraku, pa ga narežite na ploške. Možete ih čuvati u kutiji s poklopcem i duže vrijeme.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.