Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Bruschette s pršutom i smokvama

S finim talijanskim sendvičima dajte mašti na volju.

Bruschette su već svima dobro poznati (izvorno talijanski) sendviči, napravljeni od prepečenog kruha i maslinova ulja. Mnogo je varijacija nadjeva brusketa, treba samo pustiti mašti na volju, spojiti neke dobro već poznate i spojive kombinacije i dobiti odlično toplo predjelo ili zagrizak, poput ovog u kojem smo mi uživali.

Smokva je slatka voćka, okusa sličnog medu, koja raste na manjem drvetu, a može biti zelena ili ružičasta. Najbolje uspjevaju u Grčkoj, Turskoj ili Španjolskoj, ali i uz cijelu našu Jadransku obalu. Beru se od srpnja do mjeseca studenog. Najukusnije su svježe iako su i one sušene odličnog okusa. Odlične su u pitama, štrudlama, raznim voćnim salatama, čak pizzama, a jedna od poznatijih kombinacija je i ona sa sirom, pršutom, piletinom ili janjetinom.



Sastojci (za 4 osobe):
  • 2 kukuruzna kruha baquette
  • 4-5 žlica maslinova ulja
  • 200 g svježih smokava
  • 100 g sira Pecorino, narezanog na tanke listiće
  • 150 g parmskog (talijanskog) pršuta
  • nekoliko grančica svježe majčine dušice (timijana)


Postupak :
  1. Baquette narežite ukoso, na kriškice debljine 1,5 cm. Kriškice premažite s po nekoliko kapi maslinova ulja pa ih poslažite na lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Pecite narezane kruščiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 C, oko 5 minuta.
  2. Pripremite Pecorino sir narezan na ploškice i pršut. Smokve narežite na tanke ploškice. Izvadite prepečene kriškice baquette kruha iz pećnice i na još vruće nadjenite po ploškicu sira te zarolanu krišku pršuta. Na pršut stavite ploškice smokava. Dekorirajte grančicama majčine dušice. Poslužite toplo.

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.