Brzi trikovi za svjež izgled

trepavice

Koža lica, uslijed napornog radnog dana ili tjedna i kućnih obaveza, postupno gubi na svježini. Kako bi doskočili tom problemu, donosimo vam brze savjete koji će vas spasiti u kritičnim situacijama.

Spasiti i (možda) izvesti vani!

Umorne oči

Ako ste doista umorni, malo pudera ili highlightera učinit će trik! Svjetlost će se s osvjetljivača reflektirati ravno na vaše oči, što će ih automatski „podići“. Puder ili highlighter nanesite na obraze, prema vanjskom kutu očiju. Zatim dio pudera nanesite laganim pokretima ispod luka svake obrve.

Isušena koža

Hidratizirajući sprej za lice dat će koži prirodan sjaj, a ujedno će je i osvježiti. Ako vam nije pri ruci, pokušajte sa sprejem koji sadrži vitamine, antioksidanse i minerale.

Suha koža bez sjaja

Kod kuće isprobajte smjesu koju ćete načiniti od bundeve i šljiva. Ove namirnice sadrže salicilnu kiselinu koja odstranjuje masnoću i odumrle stanice.

Zagrijte 4 žlice vode i u tu vodu dodajte šljive i bundeve. Kuhajte na vatri sljedećih 30 minuta. Od smjese napravite pire i nanesite nakon što se ohladi. Držite ju na licu pola sata, a zatim isperite hladnom vodom.

Naborano čelo

Kod naboranog čela akupresura ima najbolji učinak. Prstom pritisnite gornji unutarnji kut obrve te polako krenite prema vanjskom kutu oka. Tu prst zadržite tri sekunde te isto napravite i s donjim unutarnjim kutom. Ovu vježbu napravite 3 puta na svakom oku. Tretman završite pritiskom sljepoočnica na tri sekunde.

Izvor: Ordinacija.hr