Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Carreras za Šuteja

Za prijatelja Điđija, kako kolege od milja zovu oboljelog maestra Vjekoslava Šuteja, Jose Carreras i prijatelji pjevat će od srca.

Humanitarni koncert za maestra Vjekoslava Šuteja i zakladu Ana Rukavina održat će se 19. prosinca u zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića na kojem će sudjelovati veliki glazbenici.

Osim Carrerasa na koncertu će sudjelovati još redom velikih glazbenika koji su nastupali na velikim svjetskim pozornica. Među njima istaknuta mezzosopranistica Agnes Baltsa iz Grčke, vokalna zvijezda današnjice Denyce Graves, albanska sopranistica Inva Mula, domaća zvijezda operne scene Boris Martinović te mnogi drugi.

– Svi umjetnici su sami izabrali kakav će program izvesti, dirigirat će Pavle Dešpalj i svi su sretni što mogu darovati najbolje od sebe, a to je njihova umjetnost“, dodao je Siriščević.

Carreras pobjedio leukemiju

Hrvatsku i međunarodnu javnost sredinom rujna duboko je potresla vijest da je naš cijenjeni dirigent obolio od akutne leukemije.

-Kada je Jose Carreras čuo da je maestro Šutej bolestan bio je šokiran te je ovaj koncert na njegovu inicijativu“, izjavio je urednik i voditelj televizijske emisije Opera Box Dražen Siriščević.

Leukemija je izlječiva što pokazuje i slučaj samog Carrerasa koji je prebolio tu opaku bolest te je osnovao zakladu za borbu protiv nje. Sav novac od prodaje karata ide za liječenje Vjekoslava Šuteja koji trenutno leži u bolnici u Seattleu i za Zakladu Ana Rukavina na sam zahtjev velikog maestra.

Karte za koncert možete kupiti po cijeni od 200, 500 i 1000 kuna.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.