Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Cheesecake s borovnicama, desert stvoren za sve prilike

Slasan i lagan ljetni kolač nadopunjen plavim bobicama.

Torta od sira ili cheesecake je jedna od najpopularnijih torti ikada u Americi. Radi se o prhkom tijestu, a u ovom receptu je dodano i malo kakaa, te o nadjevu od svježeg sira, jaja i limuna. Ako sve to još premažete ukusnom marmeladom i ukrasite svježim domaćim, primjerice borovnicama, dobit ćete desert kao stvoren za sve, pa i one svečanije prilike.

Sastojci

za tijesto:
  • 150g brašna
  • 1 žlica kakaa za kolače
  • 110 g maslaca
  • 50 g šećera
za sirnu smjesu:
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 kg svježeg sira
  • 3 žlice gustina
  • 80 g otopljenog maslaca
  • sok i naribana korica jednog
  • neprskanog limuna
  • 2 žlice marmelade od marelica
  • 400 g svježih borovnica
  • šećer u prahu za posipavanje

Postupak

Za tijesto izmiješajte brašno s kakaom i šećerom. Dodajte na listiće narezan maslac, pa prstima napravite mrvičastu smjesu . Smjesu miješajte rukama i dlanovima dok ne postane kompaktna, tada ju oblikujte u kuglu, omotajte prozirnom folijom i ostavite 30-tak minuta na hladnom.

https://devamadeo.com/blog/basil-infused-crust-blueberry-cheesecake

Za to vrijeme pripremite kalup Ø 25 cm, malo ga namastite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 C. Tijesto zatim valjkom razvaljajte i prekrijte njime dno kalupa, te ga izbockajte vilicom. Za sirnu smjesu, pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Umiksajte svježi sir, zatim dodajte gustin, te otopljen i malo prohlađen maslac. Dodajte sok i naribanu koricu jednog neprskanog limuna, pa sve dobro izmiješajte. Smjesom prelijte tijesto i pecite u zagrijanoj pećnici sat vremena. Ako je potrebno kolač prekrijte aluminijskom folijom, kako vam ne bi površina previše potamnila. Gotov kolač izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa i stavite na tacnu za torte po vašoj želji. Marmeladu rastopite u manjoj posudi s dvije žlice vode, pa takvom premažite kolač. Na kraju operite borovnice pa ih poslažite na kolač. Pospite šećerom u prahu. Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Čabar, malo, gotovo zaboravljeno mjesto u Gorskom kotaru ima jednu Anitu Pintar koja u njemu živi, stvara, neprestano uči i proizvodi nekoliko vrsta sireva,...

Gastronomija

Za sve koji traže neki poseban kolač za blagdane (ili bilo koju drugu prigodu) imamo recept – ovaj je kolač klasik svih slavlja, a...

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Duh i tijelo

Zapravo, zašto ne biste sada uzeli čašu vode, istisnuli u nju pola limuna i odmah to popili?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.