Torta od sira ili cheesecake je jedna od najpopularnijih torti ikada u Americi. Radi se o prhkom tijestu, a u ovom receptu je dodano i malo kakaa, te o nadjevu od svježeg sira, jaja i limuna. Ako sve to još premažete ukusnom marmeladom i ukrasite svježim domaćim, primjerice borovnicama, dobit ćete desert kao stvoren za sve, pa i one svečanije prilike.
Za to vrijeme pripremite kalup Ø 25 cm, malo ga namastite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 C. Tijesto zatim valjkom razvaljajte i prekrijte njime dno kalupa, te ga izbockajte vilicom.
Za sirnu smjesu, pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Umiksajte svježi sir, zatim dodajte gustin, te otopljen i malo prohlađen maslac. Dodajte sok i naribanu koricu jednog neprskanog limuna, pa sve dobro izmiješajte. Smjesom prelijte tijesto i pecite u zagrijanoj pećnici sat vremena. Ako je potrebno kolač prekrijte aluminijskom folijom, kako vam ne bi površina previše potamnila.
Gotov kolač izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa i stavite na tacnu za torte po vašoj želji. Marmeladu rastopite u manjoj posudi s dvije žlice vode, pa takvom premažite kolač. Na kraju operite borovnice pa ih poslažite na kolač. Pospite šećerom u prahu.
Just Good Food
Sastojci
za tijesto:- 150g brašna
- 1 žlica kakaa za kolače
- 110 g maslaca
- 50 g šećera
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 kg svježeg sira
- 3 žlice gustina
- 80 g otopljenog maslaca
- sok i naribana korica jednog
- neprskanog limuna
- 2 žlice marmelade od marelica
- 400 g svježih borovnica
- šećer u prahu za posipavanje
Postupak
Za tijesto izmiješajte brašno s kakaom i šećerom. Dodajte na listiće narezan maslac, pa prstima napravite mrvičastu smjesu . Smjesu miješajte rukama i dlanovima dok ne postane kompaktna, tada ju oblikujte u kuglu, omotajte prozirnom folijom i ostavite 30-tak minuta na hladnom.https://devamadeo.com/blog/basil-infused-crust-blueberry-cheesecake
In this article:borovnice, brašno, cheescake, Cheesecake s borovnicama, jaje, just good food, limun, sir, tijesto

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login