Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Vaše priče

CIA prijetila ubojicama

Američki ministar pravosuđa Erica Holder naredio otvaranje istrage o mogućim nezakonitim postupcima CIA-e.

Naravno, kada se bilo tko od nas, a kamoli prosječni Amerikanac, osobito rođak nekoga od 2.974 ubijenih u napadima na Ameriku, 11. rujna 2001., sjeti toga utorka, nema nimalo sućuti za napadače, ne pronalazi olakšavajuće okolnosti za teroriste, planere krvavih istodobnih napada na nevine civile. Ipak, pitanje je, bili vjernici ili ne, koliki bi se broj od nas odlučio ubojicama uzvratiti istom mjerom, na ubojstvo odgovoriti – ubojstvom? Ili, usprkos bolnoj patnji koju donosi gubitak najmilijih, nikad prihvaćenoj činjenici da zauvijek ostaješ bez nekoga svoga, u težak proces saznavanja istine uključiti sva sredstva, osim fizičkoga, i psihičko mučenje?

A baš to su, pri ispitivanju terorista osumnjičenih za planiranje napada 11. rujna, činili agenti američke CIA-e.
Stroga "tajnost" s Izvještaja od 100 stranica o njihovim "problematičnim tehikama ispitivanja", koji je Ured za etičku odgovornost pri Ministarstvu pravosuđa načinio još 2004., skinuta je tek jučer, mnogi su dijelovi i dalje zacrnjeni, ali sve je natjeralo američkog ministra pravosuđa Erica Holdera da naredi saveznom tužitelju otvaranje istrage o mogućim nezakonitim postupcima CIA-e.

Dakle, osam godina nakon terorističkih napada 11. rujna, administracija predsjednika Baracka Obame (on sam tvrdi da "želi gledati naprijed, a ne unatrag kada je riječ o takvim pitanjima", a Bijela kuća se ogradila i izjavom da će odluku o tome je li netko iz CIA-e prekršio zakon prema optuženima donijeti isključivo i neovisno državni tužitelj), čini ozbiljne korake kako bi Sjedinjene Države ispitale jesu li akcije poduzete u ime obrane Amerikanaca prešle onu tanku liniju koja dijeli borbu za nacionalne interese od običnog kriminala!!!


Cijeli blog pročitajte na www.bankamagazine.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Istovremeno 'strana' i 'naša' zvijezda – Olivia Slade-SIlović, poznatija pod nazivom profila Inspired By Croatia se doselila prije sedam godina, sasvim neplanski.

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Predstavljamo

Jednostavniji način beskontaktnog plaćanja

Predstavljamo

Inovativne usluge i uvažavanje potreba klijenata

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.