“Pokreni se” – glavni zagrebački trg vježbao kao jedan

pokreni se

Stotine vježbača sa središnjeg je zagrebačkog trga poslalo poruku za zdraviji život! Gradonačelnik Milan Bandić, Renata Sopek, nogometaš Ante Rukavina, vaterpolisti, rukometaši i Zagrebačke pahuljice zajedničkim su vježbanjem s građanima promovirali aktivniji život.

Projekt “Pokreni se” završio je drugu sezonu zajedničkim vježbanjem na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Stotine vježbača ispunilo je Trg te pozorno slušalo upute trenerskog tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Ana Forko, Lana Leskovar i Fedor Kulušić promovirali su poruke o zdravijem i aktivnijem životu svih nas. Zagrebačko vježbanje održalo se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada, u partnerstvu s Kineziološkim fakultetom i Biotreningom iz Zagreba te Definicijom Hrane. Događaj je snimljen i za potrebe daljnje promocije Grada.

pokreni se“Zagreb šalje poruku za aktivnije sutra. Ova prekrasna slika svih vas vježbača, koja je prošlih mjeseci obilazila Hrvatsku, zaista je jedna jasna poruka kako moramo više pažnje posvetiti vlastitom tijelu i biti aktivniji za zdravije sutra” – izjavio je prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Projekt se nastavlja

Posljednjih mjeseci projekt se održao u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Tuheljskim toplicama i Zagrebu. Svi vježbači koji su vlastitim primjerom pokazali kako su spremni prihvatiti veću aktivnost za zdravije sutra, nagrađeni su brojnim iznenađenjima.

“Zadovoljstvo mi je bilo biti sudionikom ovakvog pozitivnog projekta koji promiče sve što i sama promičem te kako ja živim. Atmosfera u Zagrebu je bila prekrasna; kada 250 ljudi dođe vježbati, može se samo osjetiti pozitivna energija koja je nahranila sve nas koji smo radili na projektu i izašli punog srca na kraju ove priče. S obzirom da smo imali priliku vježbati na Trgu bana Jelčića, bilo je ovo jedno zaista neponovljivo iskustvo” – izjavila je voditeljica Renata Sopek.

Zagrebačku promociju zdravlja i aktivnosti podržale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske. Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika za sport Ivicu Lovrića, bili su tu i vaterpolisti Mladosti Marko Pavičić i Ivan Capan, vaterpolisti Medveščaka predvođeni trenerom Dubravkom Šimencom, klizačice Zagrebačke pahuljice, rukometaši RD PPD Zagreb, nogometaš Ante Rukavina, TV voditeljica Ana Radišić i manekenka Kim Kosanović te mnogi drugi. Projekt “Pokreni se” nastavlja se i u idućoj sezoni 2015.

pokreni se

Procelnik Grada za sport Ivica-Lovric, gradonacelnik Milan Bandic i dekan KIF-a Damir Knjaz