Već smo nikoliko puta govorili o blagodatima đumbira, a ovog ga puta donosimo u ukusnoj kombinaciji s kruškama i krastavcem.
Osim što svakom jelu dodaje notu egzotičnosti, đumbir je i jako zdrav. Medicinska istraživanja ukazuju na to da je korijen đumbira učinkovit kod mučnine i povraćanja uzrokovanih različitim stanjima i bolestima, a mnogi ga koriste za jačanje imuniteta i kašalj.
Sočne, slatke i ukusne kruške malo tko ne voli, a u prilog im ide i njihova nutritivna vrijednost. One su dobar izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sustava.
Sastojci:
- 3 kruške bez peteljke narezane na četvrtine
- 2 tanka koluta đumbira
- 1/4 krastavca
Sve sastojke propustite kroz električni sokovnik, pomiješajte sokove i domah poslužite.
In this article:detoksikacija, đumbir, krastavac, kruške, organizam, radikali, recept, tijelo, zdravlje
Written By
Tatjana Horvatić
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login