Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Čitate li knjige na internetu?

Samo klik udaljeni od velikih djela!

Izašle su dvije nove besplatne elektroničke knjige. Naime, Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta «Besplatne elektroničke knjige» dva nova naslova: nagrađivanu zbirku poezije "Rijeka sigurno voli poplavu“ Sanje Lovrenčić i zbirku kratkih proza "Trinaest razloga za šutnju“ Jasenke Kodrnje. Inače, na stranicama DKMP-a možete pronaći 92 zanimljiva naslova.

Poezija bliža potencijalnim čitateljima


-Poezija mi je od svog književnog stvaralaštva najdraža, a ova knjiga posebno te mi je drago da smo pronašli još jedan način da ju prezentiramo, kaže spisateljica Sanja Lovrenčić.

Sanja je višestruko nagrađivana književnica i prevoditeljica. Za knjigu pjesama "Rijeka sigurno voli poplavu" dobila je nagradu "Kiklop" 2007.

-Knjige pjesama su u knjižnicama većinom zabačene u nekim kutevima, a na ovaj elektronični način mislim da će brzo doći do čitatelja, kaže Sanja.

Druga ovomjesečna autorica je Jasenka Kodrnja. Ona već godinama objavljuje prozu i poeziju u raznim hrvatskim zbirkama i časopisima.

Njene knjige su još  zbirka pjesama "Zagreb je ženskog spola", roman "Romantičarna" i još mnogo misli koje je pretočila u riječi na papiru, a sada i na internetu.

Chomsky još uvijek najčitaniji

U 2008. godini na internetu je objavljeno je 20 novih naslova od kojih je njih šest "elektroničkih" originala.

– Izdajemo dva naslova mjesečno, osim u ljetnim mjesecima, tako da ispadne 20 naslova po godini, kaže književnik i voditelj projekta Krešimir Pintarić.

Izložene naslove je u prošloj godini godini čitalo 118 tisuća posjetitelja, što je u prosjeku gotovo 10 tisuća čitatelja mjesečno. Ipak na pitanje tko je najčitaniji na sceni električnih knjiga nema pravog odgovora.

-Od kad smo počeli sa projektom najčitaniji je Noam Chomsky i njegova knjiga "Mediji, propaganda i sistem". Ipak to nije u potpunosti vjerodostojno jer ovisi koliko vremena je koji naslov dostupan publici. Na primjer knjiga Dražena Šimleše: "Četvrti svjetski rat/Drugačiji svijet je moguć" je tek dva mjeseca "on line" a već ima veliku klikanost, objašnjava Pintarić.

Očigledno su velika književna djela samo klik udaljena od toga da ih upijete. Tako među elektroničkim knjigamamožete naći knjige Vedrane Rudan, Miljenka Jergovića, Staneya Diamonda te samog začetnika projekta Krešimira Pintarića.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Mlada, slovenska spisateljica Bojana Ivanović progovara o ovoj važnoj temi u četvrtoj knjizi „Prvo se pobrini za svoje dupe“.

Darivanje

Ispod grčkog Mjeseca romantična je, eskapistička priča o naličjima glamuroznih života, kobnim susretima i novim počecima.

She Book Club

Beata Bagi sjajno kombinira svoja znanja i iskustva s dubokim uvidom u psihologiju svojih likova, njihovih odnosa i emocija kroz napeticu koja se čita...

Darivanje

Pedeset riječi za kišu epski je roman o tradiciji i slobodi smješten u poslijeratni Japan.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.