Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladna torta s malinama

Neodoljiva kombinacija mirisnih bobica i čokolade.

Čokoladni biskvit, krema od čokolade i povrh svega, puno svježih mirisnih domaćih malina. O bilo kakvoj prigodi da se radi ili bilo kojem godišnjem dobu, s ovako raskošnom tortom zasigurno nikada nećete pogriješiti. Nakon što se torta dobro rashladi, složite po njoj svježe maline, ukrasite je pokojim listićem mente, pospite šećerom u prahu i poslužite.



Sastojci :

Biskvit:
  • 125 g kuvertire od tamne čokolade
  • 125 g maslaca
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 170 g šećera
  • 125 g brašna
  • 40 g šećera u prahu
Krema:
  • 125g kuvertire od tamne čokolade
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije (ostrugane sjemenke)
  • 2 žlice likera od badema (amaretta)
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 500 g svježih malina
  • 220 g maslaca
  • malo soli


Postupak :
  1. Pripremite kalup za pečenje torte Ø 24 cm. Premažite ga s malo maslaca i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 C.
  2. Grubo natrganu kuvertiru od tamne čokolade otopite na pari. Dok se ona otapa razdvojite bjelanca od žumanaca. Maslac dobro, kremasto mikserom izradite s malo soli i šećerom u prahu. Zatim umiksajte jedno po jedno žumance i otopljenu prohlađenu čokoladu. Bjelanca stucite u čvrst snijeg sa šećerom, pa trećinu dobivenog dodajte kremi. U ostatak snijega primješajte prosijano brašno, pa takvo žlicu po žlicu, ručno mješajući gumenom žlicom, dobro umiješajte u kremu. Dobivenu biskvitnu smjesu izlijte u pripremljen kalup za tortu. Lijepo sve poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici 50-ak minuta (provjerite čačkalicom). Pečen biskvit ohladite.
  3. Za kremu prvo otopite kuvertiru od tamne čokolade na pari. Stavite da se ohladi. Maslac izradite s malo soli, šećerom u prahu i sjemenkama vanilije. Dodajte i liker od badema. Zatim umiksajte ohlađenu i otopljenu čokoladu i na kraju tučeno slatko vrhnje.
  4. Biskvit izvadite iz kalupa, pa ga prerežite na dva lista. Prvi list stavite na tacnu ili tanjur za torte. Premažite ga trećinom kreme, sve lijepo poravnajte pa stavite drugi biskvit, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme i ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku. Prije samog posluživanja po torti složite svježe maline. Pospite šećerom u prahu.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.