Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladni mousse Giuseppea Daddia

Desert svjetske kulinarske zvijezde

Povodom proslave 10. godišnjice rada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Billa Hrvatska pripremila je specifičan kulinarski show, zahvaljujući kojem je u Hrvatskoj ponovno gostovala svjetska kulinarska zvijezda, Giuseppe Daddio, ujedno i zaštitno lice Bille.

U ulozi glavnog kuhara, Giuseppe Daddio je svim uzvanicima proslave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, pripremao primamljiva i ukusna jela od svježih namirnica iz spomenutog supermarketa.

Giuseppe Daddio (6)

Giuseppe Daddio kuhao je za mnoge svjetske zvijezde, a gostovao je u Hrvatskoj i prije tri mjeseca kada je oduševio mnoge Zagrepčane svojim kulinarskim čarolijama prilikom cooking showa koje je Billa Hrvatska organizirala na nekoliko lokacija u gradu.

Ovoga puta na meniju su se pronašla jela poput telećih medaljona s pireom od krumpira, tartufima i povrćem, rigatoni s patlidžanom, rajčicom i mozzarellom, rižoto s bijelim tartufom, parmezanom i maslinovim uljem te pečena prasetina sa špinatom, narančom i pinjolima.

risotto

Mi vam, naravno, donosimo njegov recept za savršen desert – čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom.

RECEPT- ČOKOLADNI MOUSSE SA ŠUMSKIM VOĆEM FLAMBIRANIM S RUMOM

Sastojci

Za mousse:
570 g Čokolade – Guanaja (70% kakaa)
500 g mlijeka
8Želatina gr 8
1000 g vrhnja za kuhanje

Priprema:
Uzavrite mlijeko, dodajte omekšalu želatinu, a zatim izlijte na čokoladu i temeljito miješajte. Kad je smjesa na 40/45 ° C, dodajte slatko vrhnje.

Za flambirano šumsko voće:
150 g smrznutog šumskog voća
10 g šećera
5 g ruma
1 štapić vanilije

Priprema:
U tavu staviti šumsko voće sa šećerom, prokuhajte te flambirajte sa rumom.

Poslužite mousse u staklenim čašama, posipajte sa krokantom i šumskim voćem.
Ukrasiti sa listićima svježe metvice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Mousse je desert tipično pripravljen od jaja i vrhnja, najčešće u kombinaciji s drugim okusima kao što su čokolada ili voćni pire.

Gastronomija

Kuhanje je opet IN

Gastronomija

Kuhanje je opet IN

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.