Povodom proslave 10. godišnjice rada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Billa Hrvatska pripremila je specifičan kulinarski show, zahvaljujući kojem je u Hrvatskoj ponovno gostovala svjetska kulinarska zvijezda, Giuseppe Daddio, ujedno i zaštitno lice Bille.
U ulozi glavnog kuhara, Giuseppe Daddio je svim uzvanicima proslave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, pripremao primamljiva i ukusna jela od svježih namirnica iz spomenutog supermarketa.
Giuseppe Daddio kuhao je za mnoge svjetske zvijezde, a gostovao je u Hrvatskoj i prije tri mjeseca kada je oduševio mnoge Zagrepčane svojim kulinarskim čarolijama prilikom cooking showa koje je Billa Hrvatska organizirala na nekoliko lokacija u gradu.
Ovoga puta na meniju su se pronašla jela poput telećih medaljona s pireom od krumpira, tartufima i povrćem, rigatoni s patlidžanom, rajčicom i mozzarellom, rižoto s bijelim tartufom, parmezanom i maslinovim uljem te pečena prasetina sa špinatom, narančom i pinjolima.
Mi vam, naravno, donosimo njegov recept za savršen desert – čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom.
RECEPT- ČOKOLADNI MOUSSE SA ŠUMSKIM VOĆEM FLAMBIRANIM S RUMOM
Sastojci
Za mousse:
570 g Čokolade – Guanaja (70% kakaa)
500 g mlijeka
8Želatina gr 8
1000 g vrhnja za kuhanje
Priprema:
Uzavrite mlijeko, dodajte omekšalu želatinu, a zatim izlijte na čokoladu i temeljito miješajte. Kad je smjesa na 40/45 ° C, dodajte slatko vrhnje.
Za flambirano šumsko voće:
150 g smrznutog šumskog voća
10 g šećera
5 g ruma
1 štapić vanilije
Priprema:
U tavu staviti šumsko voće sa šećerom, prokuhajte te flambirajte sa rumom.
Poslužite mousse u staklenim čašama, posipajte sa krokantom i šumskim voćem.
Ukrasiti sa listićima svježe metvice.
You must be logged in to post a comment Login