Diane von Furstenberg je, bez sumnje, legenda modnog svijeta i velika zaljubljenica u hranu. Na svojim mnogobrojnih putovanjima ne propušta isprobati nova jela, koja su joj nekada i sam razlog posjeta svjetskim metropolama. Upravo zbog toga njezina privatna kuharica Jane Coxwell važan je dio njezinog života.
Jane je prije par mjeseci izdala svoju novu kuharicu ‘Fresh, Happy Tasty…’ u kojoj je predstavila sto zdravih i ukusnih recepata koje svatko može, bez previše muke, napraviti i u svome domu. Skoro sve kušala je i Diane, a kao njezin idealni dnevni meni od jutra do večeri navela je sljedeće; nar, kivi i jogurt najdraži joj je izbor doručka, za ručak najradije jede hladnu juhu od krastavaca i rajčice sa salatom od bijelog graha ili quinou s povrćem, a za večeru uživa u izraelskom couscousu sa škampima ili dobroj ribi.
Mi vam donosimo recept za spomenutu laganu večeru. Limun, kumin i svježe začinsko bilje u kombinaciji s bogatim okusom škampa i odličnom teksturom kus-kusa oduševit će i najizbirljivija nepca. Poznata kuharica predlaže da se ‘primite kuhače’ uz čašu vina i dobru glazbu, dobro se zabavite i prilagodite recept vašem ukusu i željama.
RECEPT – COUSCOUS S TIKVICAMA I ŠKAMPIMA
Sastojci:
- 700 g očišćenih škampi ili kozica
- 2 šalice kus-kusa
- 2 šalice naribanih tikvica
- 2 do 3 režnja češnjaka, usitnjenog
- pola crvenog luka, narezanog
- 3 mlada luka, narezanih na tanko
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica mljevenog kumina
- sok jednog limuna (ili više, po potrebi)
- agavin sirup
- sol
- papar
- šaka lišća korijandera
- šaka lišća peršina
- 1 šaka kopra
1. Stavite kuhati zasoljenu vodu, a kada zakipi u nju ubacite škampe i kuhajte ih oko minutu dok ne poružičaste. Pripazite da ih ne prekuhate. Izvadite ih i preko njih prijeđite hladnom vodom kako bi zaustavili kuhanje.
2. Kus-kus možete u istoj kipućoj vodi kuhati od 8 do 10 minuta ili ga samo preliti s toplom vodom i ostaviti da upija vodu oko 15 minuta, ovisno o uputama na pakiranju.
3. U jednu zdjelu stavite naribane tikvice, usitnjeni češnjak, crveni luk, mladi luk i škampe te svemu dodajte gotovi kus-kus.
5. Sve namirnice začinite maslinovim uljem, kuminom, sokom od limuna i kapi agavinog sirupa te posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte dodajte začinsko bilje te nastavite miješati. Začinite još po potrebi i uživajte u laganom i ukusnom obroku.
You must be logged in to post a comment Login