Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Couscous Diane von Furstenberg

Lagana salata sa škampima i tikvicama omiljena je večera modne ikone

Diane von Furstenberg je, bez sumnje, legenda modnog svijeta i velika zaljubljenica u hranu. Na svojim mnogobrojnih putovanjima ne propušta isprobati nova jela, koja su joj nekada i sam razlog posjeta svjetskim metropolama. Upravo zbog toga njezina privatna kuharica Jane Coxwell važan je dio njezinog života.

Jane je prije par mjeseci izdala svoju novu kuharicu ‘Fresh, Happy Tasty…’ u kojoj je predstavila sto zdravih i ukusnih recepata koje svatko može, bez previše muke, napraviti i u svome domu. Skoro sve kušala je i Diane, a kao njezin idealni dnevni meni od jutra do večeri navela je sljedeće; nar, kivi i jogurt najdraži joj je izbor doručka, za ručak najradije jede hladnu juhu od krastavaca i rajčice sa salatom od bijelog graha ili quinou s povrćem, a za večeru uživa u izraelskom couscousu sa škampima ili dobroj ribi.

couscous janeMi vam donosimo recept za spomenutu laganu večeru. Limun, kumin i svježe začinsko bilje u kombinaciji s bogatim okusom škampa i odličnom teksturom kus-kusa oduševit će i najizbirljivija nepca. Poznata kuharica predlaže da se ‘primite kuhače’ uz čašu vina i dobru glazbu, dobro se zabavite i prilagodite recept vašem ukusu i željama.

RECEPT – COUSCOUS S TIKVICAMA I ŠKAMPIMA

Sastojci:

  • 700 g očišćenih škampi ili kozica
  • 2 šalice kus-kusa
  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 2 do 3 režnja češnjaka, usitnjenog
  • pola crvenog luka, narezanog
  • 3 mlada luka, narezanih na tanko
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • sok jednog limuna (ili više, po potrebi)
  • agavin sirup
  • sol
  • papar
  • šaka lišća korijandera
  • šaka lišća peršina
  • 1 šaka kopra

couscous sa skampimaPriprema:

1. Stavite kuhati zasoljenu vodu, a kada zakipi u nju ubacite škampe i kuhajte ih oko minutu dok ne poružičaste. Pripazite da ih ne prekuhate. Izvadite ih i preko njih prijeđite hladnom vodom kako bi zaustavili kuhanje.

2. Kus-kus možete u istoj kipućoj vodi kuhati od 8 do 10 minuta ili ga samo preliti s toplom vodom i ostaviti da upija vodu oko 15 minuta, ovisno o uputama na pakiranju.

3. U jednu zdjelu stavite naribane tikvice, usitnjeni češnjak, crveni luk, mladi luk i škampe te svemu dodajte gotovi kus-kus.

5. Sve namirnice začinite maslinovim uljem, kuminom, sokom od limuna i kapi agavinog sirupa te posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte dodajte začinsko bilje  te nastavite miješati.  Začinite još po potrebi i uživajte u laganom i ukusnom obroku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.