Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Crno bijeli čokoladni kolačići

Savršeni okus čokolade, čvršća korica i mekano punjenje.

Čokoladni crinkles ili kolačići još poznati kao "Crno bijeli kolači" odlikuju se potpunim savršenim okusom čokolade, izvana čvršćom koricom, a iznutra sasvim mekanim punjenjem. Okus čokolade zauzima glavno mjesto, pa je važno koristiti kvalitetnu tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa.

Tijesto dobro rashladite i potpuno uvaljajte u šećerni prah tako da se ispod šećera ne vidi čokolada. Dok se bijele kuglice peku dogodi se lijepo iznenađenje, kolačići se šire, rastu i stvaraju tamne čokoladne pukotine ispod kojih se navire meko čokoladno punjenje.




Potrebno:

(za oko 40-ak kolačića)
  • 225 g kvalitetne tamne čokolade ( s najmanje 78% kakaa)
  • 60 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 veća jaja
  • 225 g brašna
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 žličica cimeta (po želji)
  • šećer u prahu
Postupak:

1.
Čokoladu grubo natrgajte na kockice pa je zajedno s maslacem stavite u zdjelu iznad lonca u kojem lagano ključa voda,pa na pari stalno miješajući otopite sastojke. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i prohladite
.
2. Jaja izmiksajte sa šećerom na jačoj brzini, dok smjesa ne bude svijetla i gusta, dodajte ekstrakt vanilije i u nekoliko navrata umiješajte smjesu prohlađene otopljene čokolade.



3. U zasebnoj posudi izmiješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i po želji cimet. Umiješajte ih u smjesu od jaja i čokolade, prekrijte, a zatim pospremite u hladnjak na najmanje 3-4 sata ili po potrebi smjesa može ostati na hladnom i tokom noći. Tijesto treba biti dovoljno rashlađeno i čvrsto kako bi se lijepo oblikovalo.

4. Pećnicu zagrijte na 170 C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Tijesto izvadite ih hladnjaka i rukama oblikujte loptice veličine nešto manje od veličine oraha, te ih uvaljajte u šećer u prahu tako da su kolačići potpuno prekriveni. Uvaljane kolačiće stavite na pripremljen lim za pečenje. Pecite točno 10-12 minuta (ne prepecite) dok se ne stvori površinska korica, a unutrašnjost kolača još uvijek ostane meka. Pečene kolačiće izvadite na rešetku za kolače dok se ne ohlade.

Just Good Food



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.