Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Crno bijeli čokoladni kolačići

Savršeni okus čokolade, čvršća korica i mekano punjenje.

Čokoladni crinkles ili kolačići još poznati kao "Crno bijeli kolači" odlikuju se potpunim savršenim okusom čokolade, izvana čvršćom koricom, a iznutra sasvim mekanim punjenjem. Okus čokolade zauzima glavno mjesto, pa je važno koristiti kvalitetnu tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa.

Tijesto dobro rashladite i potpuno uvaljajte u šećerni prah tako da se ispod šećera ne vidi čokolada. Dok se bijele kuglice peku dogodi se lijepo iznenađenje, kolačići se šire, rastu i stvaraju tamne čokoladne pukotine ispod kojih se navire meko čokoladno punjenje.




Potrebno:

(za oko 40-ak kolačića)
  • 225 g kvalitetne tamne čokolade ( s najmanje 78% kakaa)
  • 60 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 veća jaja
  • 225 g brašna
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 žličica cimeta (po želji)
  • šećer u prahu
Postupak:

1.
Čokoladu grubo natrgajte na kockice pa je zajedno s maslacem stavite u zdjelu iznad lonca u kojem lagano ključa voda,pa na pari stalno miješajući otopite sastojke. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i prohladite
.
2. Jaja izmiksajte sa šećerom na jačoj brzini, dok smjesa ne bude svijetla i gusta, dodajte ekstrakt vanilije i u nekoliko navrata umiješajte smjesu prohlađene otopljene čokolade.



3. U zasebnoj posudi izmiješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i po želji cimet. Umiješajte ih u smjesu od jaja i čokolade, prekrijte, a zatim pospremite u hladnjak na najmanje 3-4 sata ili po potrebi smjesa može ostati na hladnom i tokom noći. Tijesto treba biti dovoljno rashlađeno i čvrsto kako bi se lijepo oblikovalo.

4. Pećnicu zagrijte na 170 C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Tijesto izvadite ih hladnjaka i rukama oblikujte loptice veličine nešto manje od veličine oraha, te ih uvaljajte u šećer u prahu tako da su kolačići potpuno prekriveni. Uvaljane kolačiće stavite na pripremljen lim za pečenje. Pecite točno 10-12 minuta (ne prepecite) dok se ne stvori površinska korica, a unutrašnjost kolača još uvijek ostane meka. Pečene kolačiće izvadite na rešetku za kolače dok se ne ohlade.

Just Good Food



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Biblijska mahunarka vraća se na velika vrata.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.