Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Croaterra – poklon i suvenir

Kolač savršeno predstavlja Hrvatsku, jer sadrži birane sastojke iz svih naših regija.

Ideja o kolaču je nastala iz dugogodišnje želje da sastojci iz cijele Hrvatske skupe u jedan proizvod te da se povežu okusi Slavonije, Istre, Zagorja, Velebita, Dalmacije i otoka. Sadrži birane sastojke sakupljene iz svih regija naše zemlje. Želja je bila da Croaterra postane gastro suvenir cijele Hrvatske i svake regije zasebno.

– Slučajno sam se našla u situaciji kada sam morala poslati poklone u inozemstvo, diplomatskom poštom. Razmišljala sam što bi predstavilo cijelu Hrvatsku pa sam zaključila da ću ove godine nešto iz Dalmacije, sljedeće godine nešto iz Slavonije, pa Zagorja… I onda mi je palo na pamet – pa zašto to sve ne bi bilo u jednom,- ispričala je za She.hr Jasna Šimunović, kreatorica kolača Croaterra i vlasnica tvrtke Domijenak d.o.o.

Tri godine dotjerivanja okusa

Sastojci Croaterre su: svježe mljeveno zrno pira s ekološkog imanja Željka Mavrovića u Slavoniji, maslinovo ulje iz Istre, izvorska voda iz Jamnice, orasi iz Zagorja, med kadulje s Velebita te bademi, komorač, smokve, prošek, lozovača, naranča, limun, rogač s Hrvatskih otoka i Dalmacije.

– Nisam na receptu Croaterre radila intenzivno, to nije moja struka niti moj posao, nego sam to radila usput koliko mi je moj stalni posao dozvoljavao. Kad sam imala vremena sam iskušavala recept i trebalo mi je oko tri godine, rekla je Šimunović.

Croaterra se može pokloniti kao suvenir, jer Kolač je zapakiran u stiliziranu glinenu posudu. Zamišljena je i kao poklon hrvatskih diplomata stranim državnicima. Osim što mu je namjena da se nađe na stolu s probranim jelima kao desert, zdrava je slastica koja može krijepiti sportaše pri napornim pripremama s obzirom na visoku nutricionističku vrijednost. Croaterra je i izvozni proizvod koji se uz naš med, maslinovo ulje, izvorske vode može naći u svjetskim metropolama i širiti pozitivne dojmove o nama. Uz pakiranje je i svitak na kojem se nalazi prigodan tekst s pričom o Croaterri.

Cijena primjerena kvaliteti

– Kolač traje 20 dana na sobnoj temperaturi te 30 dana, ako ga držite u hladnjaku, – rekla je Šimunović.

Croaterru se može nabaviti u Zagrebu (Natura Croatica, Bakina kuća, Franja, Restoran Party Time), Splitu  (Oleoteka Uje), Opatiji (Gift shop "Feeling") ili se može naručiti preko službenih stranica Croaterre.

Cijena kolača je: Croaterra torta pakirana u kutiji i zemljanoj posudi, 600 g – 200 kuna; Croaterra gastro pakiranje u kutiji, 800 g – 200 kuna; Croaterra šnita 25 g – 18 kuna, Croaterra mignon pakiranje u zemljanoj posudici, 30 g – 20 kuna.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

To će nam otkriti Nacionalno istraživanje prehrambenih navika na koje Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) poziva građane da se uključe!

Budi fit

Možda se tijelo urotilo protiv vas ili imate loše prehrambene navike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.