Ukusan voćni desert prepun je različitih voćnih aroma. Meni je najdraži sa šumskim voćem, ali možete ga napraviti i s raznim dugim voćem, o čemu naravno ovisi i njegov okus. Odličan je crumble s jabukama ili šljivama. Voće prokuhajte s malo vode, vina, cimeta, anisa i vanilije da još ostane lagano tvrdo, zatim ga dobro procijedite i premjestite u lim za pečenje. Jako sočno voće pospite mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.
Sastojci:
Postupak:
Just Good Food
Sastojci:
- 600 g miješanog šumskog voća (npr. malina, kupina i jagoda)
- 4 žlice likera od malina ili jagoda
- naribana limunova korica
- 1 vanilin šećer
- 50 g brašna
- po 2 žlice sjeckanih badema i kikirikija
- 50 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- malo soli
- malo mljevenog cimeta
- tučeno slatko vrhnje
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 C. Jagodama maknite peteljke, one veće prerežite po pola i zajedno s kupinama i malinama operite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i pomiješajte s likerom, vanilin šećerom i limunovom koricom, a zatim premjestite voće u jedan veći ili dva manja vatrostalna kalupa.
- Hladnim rukama brzo umijesite brašno s bademima, kikirikijem, smeđim šećerom, malo soli, cimetom i maslacem netom izvađenim iz hladnjaka. Sve sastojke dobro izmiješajte da se spoje i stvore mrvičastu masu, pa njome pospite voće. Stavite crumble u zagrijanu pećnicu i pecite 30-ak minuta dok lijepo ne porumeni. Izvadite iz pećnice i kratko pustite da se ohladi. Za to vrijeme stucite slatko vrhnje, ali ne prečvrsto. Poslužite uz malo prohlađen crumble.
Just Good Food
In this article:badem, desert, just good food, kikiriki, kolač, nada duhović, pećnica, recept, šumsko voće, voće
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login