Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Crumble od šumskog voća

Voćni desert s mirisnim ljetnim bobicama.

Ukusan voćni desert prepun je različitih voćnih aroma. Meni je najdraži sa šumskim voćem, ali možete ga napraviti i s raznim dugim voćem, o čemu naravno ovisi i njegov okus. Odličan je crumble s jabukama ili šljivama. Voće prokuhajte s malo vode, vina, cimeta, anisa i vanilije da još ostane lagano tvrdo, zatim ga dobro procijedite i premjestite u lim za pečenje. Jako sočno voće pospite mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.

Sastojci:
  • 600 g miješanog šumskog voća (npr. malina, kupina i jagoda)
  • 4 žlice likera od malina ili jagoda
  • naribana limunova korica
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g brašna
  • po 2 žlice sjeckanih badema i kikirikija
  • 50 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • malo soli
  • malo mljevenog cimeta
  • tučeno slatko vrhnje


Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. Jagodama maknite peteljke, one veće prerežite po pola i zajedno s kupinama i malinama operite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i pomiješajte s likerom, vanilin šećerom i limunovom koricom, a zatim premjestite voće u jedan veći ili dva manja vatrostalna kalupa.
  2. Hladnim rukama brzo umijesite brašno s bademima, kikirikijem, smeđim šećerom, malo soli, cimetom i maslacem netom izvađenim iz hladnjaka. Sve sastojke dobro izmiješajte da se spoje i stvore mrvičastu masu, pa njome pospite voće. Stavite crumble u zagrijanu pećnicu i pecite 30-ak minuta dok lijepo ne porumeni. Izvadite iz pećnice i kratko pustite da se ohladi. Za to vrijeme stucite slatko vrhnje, ali ne prečvrsto. Poslužite uz malo prohlađen crumble.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.