Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Čudotvorni puderi za lice

S mineralnim puderima možete i u krevet

Ljepota žene oduvijek se mjerila ljepotom lica, što je vremenom rezultiralo pronalaženjem savršenog proizvoda za besprijekornu put. Na ljestvici omiljenih kozmetičkih preparata odmah iza ruževa, nalaze se puderi.

Puderi nove generacije ne samo da prekrivaju nepravilnosti i štite kožu od nepovoljnih utjecaja okoline, nego su prilagođeni potrebama pojedinih vrsta kože. Suhu kožu tijekom cijelog dana vlaže, mješovitu matiraju, a zrelu kožu učinkom liftinga pomlađuju.Teksture najnovijih pudera fine su i kremaste, lako se nanose te daju dojam potpune stopljenosti s kožom. Osim toga, oni sadržavaju zaštitne faktore (čak do visokog faktora 15), vitaminske koktele (mješavine najčešće sadrže vitamin E, djelotvoran antioksidant koji istovremeno štiti kožu i vlaži, vitamin, F koji štiti staničnu membranu, i vitamin, A koji zadržava vlagu), te biljne ekstrakte (primjerice ekstrakt pšeničnih klica koji hrani suhu i osjetljivu kožu ili sljeza koji umiruje kožu).

S mineralnim puderom na licu, primjerice, moguće je doslovno zanemariti prvo pravilo njege kože – čišćenje lica prije spavanja – bez bojazni na štetne posljedice po kožu lica.
Žensko je lice kroz povijest prošlo mnogobrojne rituale ljepote. Već su stari Egipćani poznavali cijeli niz kozmetičkih pripravaka, među kojima su najkorištenije bile upravo smjese za bojenje kože lica. Stare Rimljanke izbjeljivale su kožu lica otrovnim olovnim bjelilima, a ova je praksa ostala popularna sve do 18. stoljeća kada je njezina bjelina označava pripadnost visokom staležu.

Moderna uporaba pudera veže se uz kazališne daske na kojima je njemački glumac Carl Baudin miješajući pastu od cinka, svinjske masti i okera pokušavao sakriti pregib između perike i čela. Vidjevši primjenjivost ove prakse drugi su glumci prigrlili Baudinov izum nakon čega nastupa komercijalizacija pudera.Godine 1914. Max Factor predstavio je Pan Cake make up napravljen u svrhu što prirodnijeg izgleda filmskih glumaca prilikom snimanja krupnih kadrova te time pokrenuo revoluciju u proizvodnji pudera.

Iako su prve inačice pudera štetile koži i zatvarale njezine pore sprječavajući je pri slobodnom disanju danas puder služi kao potpora ljepoti, ali i zdravlju kože. Tako kozmetički kemičar Nick Morante naglašava kako, bez obzira na oblik, puder uvijek sadrži iste osnovne sastojke – hidratantnu kremu, bojilo, punilo, a njegovu bazu predstavlja obično voda, ulje ili vosak.

Određeni njegovi sastojci pomažu pri liječenju kožnih bolesti. Naime, puderi koji sadrže kaolin glinu ili neki od apsobirajućih prašaka sprječavaju sjaj i pomažu pri kontroli masti. Udrugu ruku, suha koža uživat će su podlogama koje u sebi sadrže avokadovo, sezamovo ili ulje jojobe, dok je salicilna kiselina savršena u borbi protiv nepravilnosti.

Na tržištu su također sve zastupljeniji mineralni puderi koji u svojem sastavu sadrže minerale – čvrste anorganske tvari koje se prirodno nalaze u stijenama i tlu. Kada se koristi u kozmetici, mikronizirani kristali reflektiraju svjetlo i tako umanjuju i zaglađuju nepravilnosti kože, bore i mrlje čime pridonose lijepom izgledu lica.Za razliku od tradicionalnih formula šminke koja ponekad sadrži štetna naftna bojila i druge kemijske aditive mineralna kozmetika u sebi ima samo prirodne pigmente iz zemlje. Kao potpora ženama koje cijene svoju ljepoto, ali prije svega i zdravlje Bahlen Beauty (Gundulićeva 1) nudi širok spektar mineralnih pudera i kozmetike koju odlikuje sigurna i učinkovita formula bez parabena, talka, ulja i mirisa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Zatajivanje srca je jedna od najčešćih zloćudnih bolesti u svijetu, čak dva posto populacije boluje od zatajivanja srca, točnije oko 80.000 osoba u Hrvatskoj...

Savjeti i preporuke

Prepoznat po vrhunskim formulacijama koje se nalaze u koloritnoj, jedinstvenoj ambalaži, OGX šamponi, regeneratori te proizvodi za njegu i stiliziranje prava su kozmetička poslastica...

Savjeti i preporuke

Skincare rutina za tople i sunčane dane trebala bi biti što jednostavnija, a opet dovoljno učinkovita da očisti kožu, hidrira je i zaštiti od negativnog...

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.