Čvrsti trbuh i guza

U veseloj i opuštenoj atmosferi Sportvizija Centra kod Cibone približava se početak još jednog sata Zumba ® Fitnessa kojeg vodi licencirana instruktorica Jasmina Franjić. Uvijek na trening dolazi sa širokim i zaraznim osmijehom na licu u šarenoj Zumba® odjeći sa ogromnim kazetofonom. Ona voli to što radi i tu strast prema plesu i Zumba® Fitnessu dijeli s drugima. I, kao i njene polaznice, veseli se svakom treningu.

Postoji nešto što treninge Zumbe čini još posebnijima

Osim što je poznata u svijetu kao jedan od najzabavnijih oblika fitnessa te zbog svojeg pozitivnog učinka na cijelo tijelo, ona pruža mogućnost i posebnog fokusiranja na specifične zone tijela. Takvi posebni programi unutar samog Zumba® Fitnessa – poput Zumba® Core i Zumba® Glutes – zahtijevaju dodatnu edukaciju trenera koji svoje nove vještine uklope u sat kako bi vam pomogli dodatno odraditi kritična područja trbuha i guze. Instruktorica Jasmina Franjić jedna je od rijetkih instruktorica u Hrvatskoj licencirana za Zumba ® Core program te posjeduje licencu i za Zumba ® Glutes.

zumba naslovnica 2Što su Zumba® Core i Zumba® Glutes programi?

Po čemu je sat sa Core i Glutes dodatcima poseban? Takav sat specifično targetira i uklanja mrske masne naslage na trbuhu, daje mu čvrstoću i tonus te poboljšava držanje. Takvim načinom vježbanja ojačavaju se mišići središnjeg dijela tijela (core) koji uključuje trbušne mišiće i mišiće donjeg dijela leđa. Dobiti ćete prekrasan ravan trbuh kojeg može poželjeti svaka uska majica! Zumba Core nije zaseban program jer bi bio preintenzivan, što ne bi dovelo do željenog učinka, već je iz tog razloga uklopljen u osnovni Zumba trening.

Veliki broj žena smatra i guzu jednom od svojih problematičnih zona. Ako ste do sada zadatak kupovine novih traperica shvaćale baš tako – kao zadatak – spremite se na promjenu mišljenja! Stigao je Zumba Glutes! Odlazak u kupovinu traperica više ne mora biti zamoran već može postati užitak! Uz Zumba® Glutes koji je inkorporiran u zumba trening oblikovati ćete svoju čvrstu i podignutu guzu i definirane stražnje lože. Kroz zabavne i lako pamtljive plesne koreografije vježbaju se gluteusi (mišići stražnjice) koji su iznimno važni za svakodnevno fukncioniranje.

Zumba® za vaše zdravlje

Osim što imaju estetski izrazito pozitivan učinak, ovi dodatni programi unutar Zumba ® Fitnessa odlično djeluju i na vaše zdravlje. Ako ste iskusili bolove u donjem dijelu leđa te vam svakodnevne radnje poput podizanja stvari ili penjanja po stepenicama predstavljaju izazov i tijekom njih osjećate bolove u leđima ili koljenima – vrijeme je da učinite nešto za svoje zdravlje. Ojačavanjem trbušnih mišića i mišića stražnjice smanjuje se opterećenje na leđa i koljena.

tijelo 1Test – provjerite sami stanje svojih mišića!

Znate li da kada mišići stražnjice oslabe, stražnja loža preuzme njihovu funkciju zbog čega može doći do bolova koljena prilikom hodanja, trčanja i sl? Postoji jednostavan test kako provjeriti u kakvom su stanju vasi mišići guze. Legnite na pod na trbuh, staviti dlan na pozadinu, a prste na stražnju ložu (mišić na nozi ispod guze) i dignite nogu u zrak. Ukoliko ste prvo osjetili kontrakciju mišića na nozi, vaši gluteusi trebaju vježbanje!

U tijeku je nagradna igra u kojoj vam Sportvizija Centar poklanja 2 mjesečne članarine za Zumbu u vrijednosti od 200 kuna.