Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
priče iz davnina
priče iz davnina

Predstavljamo

Da šume ne postanu priče iz davnina

Prvu vožnju u”„zelenom“ Tetra Pak tramvaju, zajedno s nekolicinom sugrađana, isprobala je voditeljica Iva Šulentić

Tetra Pak® i WWF® po prvi puta provode FSC® (Forest Stewardship Council®) kampanju u Hrvatskoj, kako bi podigli svijest o važnosti korištenja sirovina iz obnovljivih izvora. Cilj je educirati stanovništvo o važnosti odgovornog ponašanja prema šumama uz slogan “Da šume ne postanu priče iz davnina“.

Edukativna kampanja započela je oslikavanjem prepoznatljivog zagrebačkog simbola – plavog tramvaja – u čudesnu šumu. Prvu vožnju u”„zelenom“ Tetra Pak tramvaju, zajedno s nekolicinom zainteresiranih sugrađana, isprobala je voditeljica Iva Šulentić te istaknula kako joj je iznimno zadovoljstvo da se ovakva kampanja konačno provodi i u Hrvatskoj.

Tetra Pak je odabrao FSC certificiranje jer omogućava sljedivost proizvodnje od njenih samih početaka pa sve do krajnjeg proizvoda. FSC je ujedno i jedina globalna organizacija prepoznata po svojem radu koju podupiru WWF i Greenpeace te je prisutna u više od 50 zemalja svijeta.

FSC diljem svijeta organizira brojna događanja kojima želi ljude potaknuti na odgovorno ponašanje spram šuma, stoga se svi zainteresirani mogu i osobno uključiti u “FSC Friday“ te svakog petka učiniti nešto za šume u svojem susjedstvu ili jednostavno kupiti proizvode s FSC oznakom te postati dio globalnog pokreta za očuvanje šuma.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Putovanja

Industrija putovanja se promijenila. Sve više razmišljamo o svom utjecaju na okoliš i kako zapravo možemo putovati održivije.

Savjeti i preporuke

Sunce ima mnogo pozitivnih strana - utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano...

Dobar posao

Neodvojivi čepovi osmišljeni su kako bi ostali pričvršćeni za ambalažu pomoću male šarke čime bi se spriječilo stvaranje dodatnog plastičnog otpada.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.