Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Dagnje s bademima

Pikantno predjelo od plodova mora.

Dagnje ili mušule vjerojatno su najpoznatija vrsta školjki u nas, ali i u svijetu. Koristim ih kad radim rižota s plodovima mora, kao obavezan sastojak paelli, u pizzi s plodovima mora ili pak vrlo poznato jelo bez kojeg mi ni jedno ljetovanje ne prolazi, a to su dagnje na buzaru.

Ovaj put sam ih napravila na malo drugačiji, profinjeniji način, kao predjelo ili pikantan snack, kratko zapečene, s mljevenom paprikom i sjeckanim bademima. Ovo ukusno jelo savršeno odgovara vrućim ljetnim večerima.

Sastojci:
  • 2 kg svježih dagnji
  • 4-5 žlica nasjeckanih badema
  • 1 mala žličica mljevene ljute paprike
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • malo soli
  • maslinovo ulje



Postupak:
  1. Školjke dobro operite pod mlazom vode, zatvorene izdvojite i ostavite ih da se ocijede. U lonac s vodom stavite školjke, poklopite ih i kuhajte 10-ak minuta dok se ne otvore. Zatvorene bacite.
  2. Gornju polovicu školjke maknite, pa ih s ljuskom prema dolje poslažite u veći protvan ili vatrostalnu posudu. Pećnicu zagrijte na 200 C.
  3. Bademe sitno nasjeckajte pa ih pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, svježim peršinom, mljevenom paprikom i 3-4 žlice maslinovog ulja. Pripremljenu smjesu rasporedite po dagnjama i pecite oko 7-10 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.



Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Gastronomija

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način,...

Gastronomija

Zdravija alternativa za pržene krumpiriće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.